Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του ένοπλου αντάρτικου πόλεως, το οποίο είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης ως ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Στην ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει πληροφορία ότι ο αποφυλακισμένος με όρους το 2019, εμπλέκεται σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα σε κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα -κατά πληροφορίες σχετίζονται με την Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος-, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φυσίγγια κ.ά. Σε ότι αφορά τον καταδικασμένο ως τρομοκράτη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εντόπισαν στην οικία του πιστόλι και φυσίγγια.

Πρόκειται για έρευνα που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία και το ένοπλο αντάρτικο πόλεως, αλλά έχει καθαρά ποινικό υπόβαθρο. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, λόγω της φερόμενης σύμπραξης του πρώην ηγετικού στελέχους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με στελέχη των ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.