Πεπεισμένοι πως οι καθοδηγητές του τρομοκρατικού χτυπήματος στο υπουργείο Εργασίας είναι πρόσωπα με εμπειρία ετών στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως, εμφανίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των εν εξελίξει ερευνών.

Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει άτομα –πληροφορίες κάνουν λόγο για όχι περισσότερα από 10– που τα ονόματα τους έχουν συνδεθεί με την επονομαζόμενη «νέο-τρομοκρατία», τη γενιά δηλαδή που ακολούθησε την εξάρθρωση της «17Ν». Πρόκειται για άτομα που στην πλειονότητα τους έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης, αλλά πλέον βρίσκονται εκτός καταστημάτων κράτησης, χωρίς να έχουν αλλάξει ιδεολογικές πεποιθήσεις και οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν καθοδηγητές νέων προσώπων. Η έρευνα αυτή, μάλιστα, είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο μετά την τοποθέτηση βόμβας στον περίβολο της έδρας των ΜΑΤ στου Γουδί, η οποία δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία.

Άτομα τα οποία γνωρίζουν τους συνωμοτικούς κανόνες και με τη βοήθεια νέων «συντρόφων» με γνώση των σύγχρονων τεχνολογιών, θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα άτυπο διευθυντήριο που θα κατευθύνει ενέργειες με επικοινωνία μέσω διαδικτυακών, κρυπτογραφημένων εφαρμογών. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν εναγωνίως το κείμενο ανάληψης ευθύνης, καθώς εκτιμάται ότι θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον ή τους συντάκτες. Για την ώρα το μοναδικό στοιχείο είναι πως υπάρχει μία νέα, η τρίτη το τελευταίο δίμηνο, οργάνωση που εμφανίζεται για την ΕΛ.ΑΣ., αυτή τη φορά με την ονομασία «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Ένα άλλο στοιχείο, που φάνηκε ξεκάθαρα από το δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο οποίο υποδείχτηκε ακριβώς το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο ωρολογιακός μηχανισμός, είναι πως σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον δεν ήθελαν νεκρό. Ήθελαν να κάνουν καταγραφή παρουσίας, με ένα εντυπωσιακό αλλά όχι αιματηρό χτύπημα. Μπορεί, όμως, να πει κανείς ότι αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον; Η απάντηση είναι όχι…