Ραγίζει καρδιές η «Οδύσσεια» ενός κοριτσιού μόλις 13 ετών στην Κρήτη, που έφυγε από το σπίτι της και περιφερόταν νηστική μέσα στο κρύο, για να γλιτώσει από τον βίαιο πατέρα της.

Το 13χρονο κορίτσι, όπως αναφέρει το cretalive,gr, είναι ένα από τα έξι παιδιά οικογένειας μεταναστών από τη Βουλγαρία που διαμένει στο Ηράκλειο. Μέσα στην απόγνωση και την απελπισία του, προτίμησε να περιφέρεται μόνο και απροστάτευτο στους δρόμους, νηστικό, μέσα στο δριμύ ψύχος, παρά να γυρίσει στο σπίτι του, κοντά στον βίαιο, όπως τον περιγράφει, πατέρα του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τοπικό σάιτ, το κορίτσι για δύο μερόνυχτα βρήκε «καταφύγιο» σε ένα παλιό σπασμένο αυτοκίνητο. Πόσο όμως να αντέξει τόση κακουχία; Πεινασμένο, εκτεθειμένο στο κρύο και στους κινδύνους.

Έτσι, η 13χρονη πήρε την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος εξεπλάγησαν από την περίπτωση της ανήλικης όταν εμφανίστηκε μπροστά τους και τους είπε την ιστορία της και ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της όσο παραμένει εκεί ο βίαιος πατέρας της. Η ανήλικη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο 42χρονος έχει τακτικά βίαια ξεσπάσματα κατά της μητέρας της.

Αν και το παιδί απουσίαζε από το σπίτι από το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου, δεν είχε υπάρξει από μέρους της οικογένειας του κάποια δήλωση εξαφάνισης. Τόσο ο πατέρας, ο οποίος συνελήφθη, όσο και η μητέρα ισχυρίζονται ότι έψαχναν από μόνοι τους, χωρίς να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Ο 42χρονος αναμένεται να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και παραμένει υπό κράτηση. Ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έχει χτυπήσει μέλη της οικογένειας του. Υπέρ του συζύγου της φέρεται να κατέθεσε και η μητέρα της ανήλικης, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι βίαιος. Υποστήριξε μόνο ότι κάποιες φορές αναγκάζονται να ζητιανεύουν για μπορέσουν να επιβιώσουν καθώς δεν έχουν κάποια σταθερή εργασία παρά μόνο κάποια μεροκάματα σε αγροτικές δουλειές.

Το κοριτσάκι προς το παρόν φιλοξενείται στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου.