«Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος» αναφέρει πρώην εργοδότης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος μιλά για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος».

Μιλώντας στον Alpha και το TLive, ο πρώην εργοδότης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, αναφέρει: «Το 2008, τον είχα υπεύθυνο των πωλητών. Είναι μυθομανής, ψεύτης. Ανακαλύψαμε από το ιστορικό του υπολογιστή του ότι έμπαινε συνέχεια σε ιστοσελίδες πορνό, ραντεβού και online bet και καζίνο και τα λοιπά».

«Ανακάλυψα ότι καθόταν αργά στο γραφείο από το σταθερό τηλέφωνο και ενώ φερ’ ειπείν ο λογαριασμός ήταν ας πούμε ότι ήταν 100 ευρώ ερχόταν 500 ευρώ και ψάχνοντας τους αναλυτικούς λογαριασμούς ανακάλυψα ότι έπαιρνε τηλέφωνα 090 και τέτοια».

«Έτσι μόλις ανακάλυψα αυτά, πήρα την απόφαση και τον έδιωξα. Τον αντιμετώπισα, το παραδέχθηκε και τον έδιωξα. Μου είπε δεν θα ξαναγίνει αλλά τον έδιωξα. Με κορόιδευε ότι το αυτοκίνητο που του είχα παραχωρήσει ήταν σε κάποιο κοντινό νησί για να του πω “εντάξει κράτα το” και όταν τον πίεσα να πάμε στον Πόρο να το πάρω μου είπε “είναι στο από κάτω στενό με αλάρμ”».

«Είναι το 2008 αυτή η ιστορία. Ήταν πάρα πολύ καλός πωλητής, στο ψέμα ήταν άψογος. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πειθώ. Είχε τέσσερις από κάτω του, έκανε ταξίδια στην επαρχεία, μέχρι που ανακάλυψα το ποιον του. Ήταν ξυρισμένος, περιποιημένος, οι πώλήσεις ήταν face to face».

«Ήμουν κοστουμαρισμένος με Z4 σε πεντάστερα»

«Η ζωή μου ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ενώ μαρτυρίες και ντοκουμέντα τον φέρνουν συχνά – πυκνά να ασχολείται με τα «φρουτάκια».

Έμεινε άνεργος στα 47, για σχεδόν δύο χρόνια, έφτασε στο ναδίρ και στα όρια της κατάθλιψης και έγινε ένας από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

«Από το Μάιο του 2011, τότε με το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους, μου άρεσε πάρα πολύ εμένα αυτό, βέβαια στην αρχή είχα πολλή οργή κι εγώ μέσα μου» ανέφερε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο. Ότι επειδή έχασα τη δουλειά μου δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου». Στα 47 του αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της μητέρας του όμως δεν το έβαλε κάτω. Πήρε μια κατσαρόλα και με 4 ευρώ στην τσέπη άρχισε να μαγειρεύει σε λαϊκές και πλατείες.

«Το πρώτο μου μαγείρεμα έγινε με 4 ευρώ, της μάνας μου 4 ευρώ» αναφέρει σε συνέντευξή του. «17 εκατομμύρια μερίδες φαί με 50 λεπτά τη μερίδα, είναι 8.5 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο το νούμερο και μιλάω μόνο για το φαγητό, ούτε για τη βενζίνη, ούτε για τα νοίκια, ούτε για τα ρεύματα».

Αυτά έλεγε την ώρα που η Αρχή Διαφάνειας έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας, έρευνα που έβγαλε τρύπα 600.000 ευρώ.

«Είχα Ζ4, κουστουμαρισμένος με γραβάτες». Πρό 2009 ο Κ. Πολυχρονόπουλος δούλευε σε εταιρείες marketing και έβγαζε κάμποσα λεφτά. «Καμιά 20αριά χρόνια εκπαίδευα πωλητές και έμενα σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Δούλευα μέχρι τα ξημερώματα, με κοστούμι γραβάτα με αυτοκίνητα πολυτελείας».

Διαβάστε σχετικά:

«Από τότε που τον ξέρω έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ»: Νέες μαρτυρίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Όταν ο «Άλλος Άνθρωπος» έπαιξε στις «Οικογενειακές Ιστορίες» σε επεισόδιο για τον τζόγο