Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα πλαισιώνουν τα νέα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για το έγκλημα στο Μεσολόγγι. Φωτίζουν τις άγνωστες κινήσεις του 50χρονου κρεοπώλη τη νύχτα που ο Μπάμπης δολοφονήθηκε.

Την ίδια νύχτα που ο κρεοπώλης, μεταξύ άλλων απέκρυψε ότι βρισκόταν στην περιοχή. Παρέμεινε επί 11 λεπτά χωρίς να αποκαλύψει τα όσα έκανε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το σπίτι του. Τη νύχτα του φονικού στις 21:52 το τζιπ του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να επιστρέφει στο σπίτι του. Ο Μπάμπης είναι ήδη νεκρός και ο ίδιος γυρνούσε από τα λυόμενα Μεσολογγίου, μια περιοχή που όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί μένουν δύο φίλοι του.

Ποιος ήταν ο λόγος που ο κρεοπώλης σταμάτησε στα Λυόμενα για 11 λεπτά; Υπήρξε άτομο που συνάντησε; Γιατί θέλησε να αποκρύψει ότι βρέθηκε εκεί και συνέχισε να το αρνείται ακόμα και όταν του παρουσίασαν αδιάσειστα στοιχεία από κάμερες.

Όπως αποκαλύπτεται 11 κάμερες κατέγραψαν το τζιπ του κρεοπώλη τη νύχτα του εγκλήματος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι άφησε τον Μπάμπη στον κόμβο των ΤΕΙ και επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Η αλήθεια όμως φαίνεται πως ήταν διαφορετική.

Όπως έδειξαν οι κάμερες μετά τον οικισμό του Αγίου Θωμά και τον κόμβο των ΤΕΙ, ο 50χρονος συνέχισε προς τη Ζεστή Μεσολογγίου. Έφτασε στον κόμβο της Ζεστής στην Ιώνια Οδό και κατευθύνεται προς την περιοχή των φωτοβολταϊκών. Εκεί μπαίνει σε χωματόδρομο και καταγράφεται από την κάμερα στην περιοχή των φωτοβολταϊκών.

Ο άτυχος Μπάμπης δολοφονείται και ο κρεοπώλης παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το Μεσολόγγι. Υποστηρίζει ότι αμέσως μετά τον κόμβο των ΤΕΙ που όπως λέει άφησε τον Μπάμπη, κινήθηκε προς το σπίτι του. Οι κάμερες όμως λένε κάτι άλλο. Αρχικά κατευθύνεται στο μίνι – μάρκετ για να αγοράσει χαρτί υγείας και στη συνέχεια κατευθύνεται προς την περιοχή των Λυομένων, παρέμεινε εκεί για 11 λεπτά, χωρίς να αποκαλύπτει τα όσα έκανε.

Το επόμενο πρωί πηγαίνει σε φίλο του στην Ορεινή Ναυπακτία και αμέσως μετά αρχίζει και δίνει κατεθέσεις στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το κινητό του θύματος. Έχουν όμως καταφέρει να πάρουν στοιχεία και δεδομένα που αξιολογούνται.

Παρά τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ο κρεοπώλης επέμενε πως έλεγε την αλήθεια. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να κάνουν μαζί τη διαδρομή και οι χρόνοι τον εξέθεσαν. Ο 50χρονος υποστήριζε ότι όλα άρχισαν και τέλειωσαν σε 24 με 34 λεπτά. Παρουσία αστυνομικών όμως χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά. Στην πραγματικότητα βέβαια τη νύχτα που ο Μπάμπης δολοφονήθηκε, ο κρεοπώλης πέρασε στο δρόμο 78 λεπτά.