Για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο και αφορά τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη μίλησε το πρωί της Τετάρτης (10/1) ο δικηγόρος του συντρόφου της, που έχει συλληφθεί. Επισημαίνοντας πως ο 39χρονος πελάτης του αρνείται ότι τη σκότωσε, ο Όθων Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «όλα τα στοιχεία που συλλέγονται συναξιολογούνται για το ποιος το έκανε και για το κίνητρο».

«Η θέση της πλευράς του συγκατηγορουμένου μας είναι ότι στήθηκε μία βίαιη επίθεση εναντίον της, μια υποτιθέμενη ληστεία με σκοπό να της αποσπάσει ο σύντροφός της το κλειδί του σπιτιού της και μετά να μεταβούν στο πατρικό και να ληστέψουν το σπίτι. Η σκέψη είναι ότι αν ήθελε να της πάρει το κλειδί, θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μέσα από την τσέπη ή την τσάντα της, χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποιο βίαιο επεισόδιο με τέτοια εξέλιξη», είπε ο συνήγορος του 39χρονου.

«Η ιστορία του συγκατηγορουμένου αφήνει ένα κενό, δε δίνει πλήρη απάντηση. Θα δούμε ποια θα είναι η τελική του θέση στον ανακριτή, γιατί παλεύουμε για την καλύτερη συνεννόηση. Ο πελάτης μου, σύμφωνα με τα όσα λέει, έχει πρόβλημα στο πόδι του και στη βάδιση εξαιτίας μιας νευρολογικής πάθησης. Φαίνεται να κουτσαίνει», συμπλήρωσε ο Όθων Παπαδόπουλος.

«Στο κατηγορητήριο υπάρχουν διάφορες πράξεις»

«Η θέση του εντολέα μου είναι πως στο βίντεο με το μπαούλο δεν φαίνονται πρόσωπα. Σήμερα θα ζητηθεί προθεσμία για την απολογία και λογικά θα ληφθεί. Στο κατηγορητήριο υπάρχουν διάφορες πράξεις, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, πλημμελήματα για ενδοοικογενειακή βία. Όλα ξεκινούν από την απολογία του συγκατηγορούμενου», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εστιάζοντας στο στοιχείο ότι η Γεωργία ήθελε να κάνει άμβλωση, ο δικηγόρος επισήμανε: «Ήταν ένα στοιχείο της υπόθεσης το ότι ήθελε να διακόψει την κύηση η 41χρονη. Ήταν ένα στοιχείο, που το θεώρησα σημαντικό και τοποθέτησα σε μια χρονική σειρά σε σχέση με άλλα γεγονότα και το συγκράτησα στη μνήμη μου. Είναι κάποια στοιχεία, που είναι κοντά σε μία υπόθεση δολοφονίας. Δεν μπορεί αυτό το γεγονός, όμως, να δικαιολογήσει μία πράξη. Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται συναξιολογούνται για το ποιος το έκανε και για το κίνητρο. Θα πει την αλήθεια, που κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να πει. Θα υπάρξει συμβουλή από τον νομικό παραστάτη, αλλά ο ίδιος θα αποφασίσει τι θα πει».