Διπλή κατεπείγουσα έρευνα παρήγγειλε για την υπόθεση του Όλιβερ η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, αρμόδια για την προστασία των ζώων, με τις παραγγελίες της απευθύνεται στην εισαγγελία Λιβαδειάς ζητώντας:

Να εξετάσουν το ενδεχόμενο «τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα.

Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά» και «τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από τη διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομα Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς».

Μάλιστα, η εισαγγελεας επισυνάπτει με την παραγγελία της σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελίες για την υπόθεση.