Με έναν συγκλονιστικό τρόπο αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν τον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη και άφησε την τελευταία του πνοή 20 ημέρες αργότερα, οι συνάδερφοί του. Μπήκαν στο νεκροτομείο, τον αγκάλιασαν και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, τη θλίψη και ήταν συγκλονιστικό, ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς, γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» τόνισε, μιλώντας στο «Open» το πρωί της Παρασκευής (29/12) ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος, που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας-ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα ζήτω στη ζωή και ένα “αθάνατος” για το παλληκάρι» σημείωσε.

«Οι συνάδελφοί του είχαν γίνει παιδιά για τους γονείς του Γιώργου. Όποιος δεν είχε βάρδια από τη διμοιρία του ήταν στο νοσοκομείο» υπογράμμισε.

Σήμερα η κηδεία του

Η κηδεία του 31χρονου, που πάλεψε για 20 ολόκληρες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Σε μήνυμά του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον αστυνομικό, που έφυγε μετά από 20 ημέρες μάχης στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, λέγοντας: «Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος».

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο

Την ίδια στιγμή μετά τον θάνατο του νεαρού αστυνομικού αλλάζει το κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου, που του πέταξε ναυτική φωτοβολίδα και μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Παράλληλα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 40 άτομα με ίχνη πυρίτιδας στα χέρια. Όλα τα στοιχεία που έχουν βγει και τα βίντεο αναλύονται από την ΕΛ.ΑΣ.