Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων για να απολογηθεί, ο 16χρονος που την περασμένη Πέμπτη (22/12) μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του στα Καλύβια Αττικής. Ο 16χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στους ισχυρισμούς του είναι ότι είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από το θύμα, ο ίδιος, η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Πώς έγινε η οικογενειακή τραγωδία στα Καλύβια

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος επιτέθηκε με δύο μαχαίρια στον πατέρα του την ώρα που έμπαινε στο σπίτι και του κατάφερε πολλά τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη. Ο 71χρονος προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες κι έπεσε αιμόφυρτος στην αυλή.

Λίγο μετά τις 22:00, ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι μετά από καβγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν μέσα στα αίματα τον άνδρα και πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο δράστη.

Εκτός από το γεγονός ότι ενήργησε «εν βρασμώ», ο ανήλικος φέρεται να είπε ότι δεν άντεξε, υποστηρίζοντας τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδερφός του ότι είχαν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά επί σειρά ετών από το θύμα.