Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής βρίσκεται η καταγγελία ενός 57χρονου ότι ο ανήλικος γιος του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ληστείας και απειλής από μια ομάδα πέντε άλλων ανηλίκων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη στην πλατεία επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Παρασκευή, όπου ο ανήλικος είχε κανονίσει να συναντηθεί με τους άλλους πέντε, καθώς ήθελαν να του μιλήσουν λόγω της γνωριμίας του με την αδερφή ενός εξ αυτών. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, δύο ανήλικοι άρχισαν να του ρίχνουν χαστούκια στο πρόσωπο κι ένας τρίτος να τους τραβάει βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα, του άρπαξαν από την σχολική τσάντα το πορτοφόλι του, που είχε μέσα 12 ευρώ, και τον εκβίασαν προκειμένου να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. θα τον έσπαγαν στο ξύλο αν δεν τους έδινε τα χρήματα μέχρι το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου, ενώ του ανάφεραν ακόμα ότι «αν δεν έρθεις στο ραντεβού μας, θα έρθουμε σπίτι σου».

Ο ανήλικος, όταν κλήθηκε για κατάθεση, υπέδειξε στους αστυνομικούς τουλάχιστον δύο άτομα – μαθητές ΕΠΑΛ της Αγίας Παρασκευής, ανάμεσά τους και τον αδερφό της κοπέλας που γνωρίζει.