Μία λογομαχία για ασήμαντη αφορμή οδήγησε σε πυροβολισμούς στην καρδιά της Αθήνας και τρεις νέους ανθρώπους, που είχαν βγει για να διασκεδάσουν, βαρύτατα τραυματισμένους στο νοσοκομείο.

Όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους στο Γκάζι.

Δύο αδέρφια από τα Μάλλια της Κρήτης, μαζί με φίλο τους, που είχαν έρθει στην Αθήνα για λίγες ώρες, προκειμένου να κάνουν το μπάτσελορ πάρτι του ενός, κάθονταν σε ταχυφαγείο της περιοχής.

Ένα τζιπ που διέσχισε την οδό Ιάκχου πιθανώς κατέβρεξε τους νεαρούς, που κάτι φέρεται να φώναξαν στον οδηγό, ο οποίος λίγα μέτρα πιο μακριά ακινητοποίησε το όχημα και κατέβηκε απ’ αυτό μαζί με τον συνοδηγό.

Ακολούθησε διαπληκτισμός, ο ένας από τους επιβαίνοντες στο ανθρακί τζιπ χαστούκισε κάποιον από την παρέα των Κρητικών και ο άλλος επιβάτης τράβηξε πιστόλι. Σημάδεψε και πέτυχε και τους τρεις νεαρούς στο κεφάλι.

Ο πατέρας του ενός τραυματία, μίλησε στο MEGA, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπήρχαν διαφορές μεταξύ του γιου του και των δραστών.

«Στην Κρήτη μένουν. Για ένα βράδυ ήρθαν για ένα bachelor. Ένας φίλος τους παντρευόταν. Τίποτα τα παιδιά, δεν έχουν καμία σχέση. Καμία σχέση. Τα παιδιά είναι αγαθά παιδιά, αγνά παιδιά ήρθαν για τον φίλο τους που παντρεύεται. Ένα bachelor κάνανε. Είναι παιδιά με παιδιά, οικογένειες, σοβαρά παιδιά από καλές οικογένειες δεν έχουν κανένα θέμα τέτοιο, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα», είπε.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το νυχτερινό κέντρο, κοντά στο οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί:

«Σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τα χθεσινά γεγονότα. Είχε ήδη κλείσει όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο απέναντι μαγαζί».

Οι άνδρες του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, για να φτάσουν στα ίχνη του πιστολέρο και του έτερου επιβάτη του ανθρακί τζιπ.

Βρέθηκαν 4 κάλυκες στο σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, και οι δύο επιβάτες του τζιπ κρατούσαν όπλο όταν αποβιβάστηκαν από το όχημά τους και επιτέθηκαν στην παρέα. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πόσοι ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν, με την κατάθεση των τραυματιών να είναι καθοριστική.

Οι Αρχές εντόπισαν τέσσερις κάλυκες, οι οποίες θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν ένας ή δύο εκείνοι που πυροβόλησαν.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει το τζιπ των πιστολέρο και πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα είναι νοικιασμένο, ενώ έχει εντοπιστεί και η εταιρεία που το νοίκιασε.

Τα δύο από τα τρία παιδιά που τραυματίσθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν, ηλικίας 28 ετών, έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ, σε σταθερά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 33χρονος φίλος τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

Στη ΜΕΘ ένας από τους τραυματίες

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, ένας από τους τραυματίες δίνει «μάχη» για τη ζωή του, καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1.

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται επίσης σε σοβαρή κατάσταση οι άλλοι δύο τραυματίες από τις σφαίρες που δέχθηκαν επίσης έξω από το κλαμπ στο Γκάζι. Η κατάστασή τους είναι πιο ελεγχόμενη ιατρικώς, συγκριτικά με την κατάσταση της υγείας του 38χρονου.

Τέλος, συμφωνα με τον ΣΚΑΪ γεννετικό υλικό ενός εκ των δραστών της επίθεσης το πρωί, έξω από κλαμπ στο Γκάζι, εκτιμάται πως θα εντοπίσουν οι αρχές στα ρούχα ενός από τα τρία θύματα.

Ένας από τους δράστες φέρεται να χειροδίκησε κατά τη διάρκεια λογομαχίας πριν μπει στο αυτοκίνητο και πυροβολήσει εν ψυχρώ τα θύματα δύο αδέρφια, ηλικίας 33 και 28 ετών και έναν 28χρονο φίλος τους από την Κρήτη.