Σάλος έχει προκληθεί στον Βόλο με την Εισαγγελία να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα για δύο φάτνες με ζωντανά ζώα, που εγκατέστησε ο Δήμος στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στο πάρκο Ρήγα Φεραίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Βόλου καταγγέλλεται τόσο από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο όσο και από φιλοζωϊκές οργανώσεις για κακοποίηση ζώων. Αυτό που ζητούν είναι η άμεση απομάκρυνση των ζωντανών.

Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνουν, οι πράξεις του Δήμου Βόλου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος. Μέσω της προκαταρκτικής που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, θα εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που υπάρχουν στις φάτνες – πρόκειται για ένα πόνι και αμνοερίφια – η ευζωία τους και αν υπάρχει κτηνίατρος να τα επιβλέπει. Θα ερευνηθεί, επίσης, και το ενδεχόμενο να υπάρχει κακοποίηση των ζώων, μεταδίδει το Magnesianews.

Για την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν κτηνίατροι ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, όπως έγινε και τον Δεκέμβριο του 2022, τα ζώα θα έχουν επιστρέψει στα μαντριά τους.

Ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Παύλος Σταμόπουλος, είπε πως τα ζώα δεν είναι δημόσιο θέαμα για τον στολισμό της πόλης, οι ζωντανές ψυχές δεν είναι μέρος ενός θεάματος και απαίτηση είναι να τηρηθεί ο Νόμος άμεσα και από την αστυνομία και από την Εισαγγελία, χωρίς καμία καθυστέρηση. Η κακοποίηση ζώων είναι κακούργημα» τόνισε ο κ. Σταμόπουλος.