Την ώρα που η 16χρονη δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ, όπου βρίσκεται σε κώμα μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή του Open, «Τώρα Μαζί», η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι για να φτάσουν οι Aρχές στη σύλληψη μιας συμμορίας έξι ατόμων, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, οι οποίοι εμπορεύονταν ηρωίνη, χασίς, σίσα και άλλα ναρκωτικά.

Μάλιστα, υπήρχε και μια μονοκατοικία, στην περιοχή του Βύρωνα όπου πήγαιναν και έκαναν χρήση ναρκωτικών οι περισσότεροι ανήλικοι. Από αυτή τη μονοκατοικία το ασθενοφόρο πήρε και το παιδί για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο. Και στη Γλυφάδα οι αστυνομικοί εντόπισαν μια μισογκρεμισμένη κατοικία, στην οποία οι έμποροι ναρκωτικών έκρυβαν τις ποσότητες.

Συγκλονιστικά είναι όσα υπάρχουν και στη δικογραφία και τα όσα περιέγραψε η μητέρα. Όπως ανέφερε, το κορίτσι δεχόταν ψυχολογική πίεση και όταν την έψαχνε και την έπαιρνε τηλέφωνο, όπως λέει, σήκωναν το τηλέφωνο οι έμποροι ναρκωτικών και δεν την άφηναν να της μιλήσει.

Στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις και των υπολοίπων παιδιών της παρέας της 16χρονης, που περιγράφουν πώς την βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση και πώς άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους για την κατάσταση που είναι και τι πρέπει να κάνουν. Ένα από τα παιδιά περιέγραψε πώς γινόταν η προμήθεια των ναρκωτικών και πώς όταν ειδοποίησαν κάποιον από τους μεγαλύτερους για το τι είχε συμβεί, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει εάν υπάρχουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών μέσα στο σπίτι και πώς πρέπει να τις κρύψουν.

Σοκ προκαλεί και πως, σύμφωνα με την δικογραφία, όταν οι έμποροι ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν ως πειραματόζωο το ανήλικο κορίτσι.