Για «αυξανόμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία» κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Βοιωτίας με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου Ρομ τα μεσάνυχτα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, και ζητά να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη αλλά να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας:

Η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για τον τραγικό θάνατο του 17χρονου εργαζόμενου μαθητή Χρήστου Μιχαλόπουλου που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τα μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023. Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση η δολοφονία ενός ακόμα αθώου παιδιού που έπεσε θύμα της αυξανόμενης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, του ρατσισμού εναντίον των πιο αδύναμων κοινωνικά.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή απέναντι στην κρατική βία και καταστολή. Δεν θα δεχθούμε να γίνει συνήθεια και εικόνες της καθημερινότητας η αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το τι συνέβη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.