Για «εκτέλεση» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός μετά από αστυνομική καταδίωξη στη Βοιωτία. Ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ είχε ήδη πεθάνει.

«Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε κατά τις δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θήβας.

Οι συγγενείς του 17χρονου επιμένουν ότι εκτός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, τον αδερφό του θύματος και δυο κοπέλες, υπάρχει και ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας. «Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε ενώ ο θείος του 17χρονου Ρομά κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ «Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα».