«Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό», είναι το ποσοστό αλκοόλ που ανίχνευσε το πρώτο αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό της μηχανής από τον Βόλο, ο οποίος παρέσυρε έναν άνδρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το εγγονάκι του.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το αλκοολόμετρο είχε δείξει 0,85 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, όταν τα επιτρεπτά όρια είναι 0,10 – 0,40.

Ο επίκουρος καθηγητής Χημείας, Μιχάλης Χάλαρης μίλησε σχετικά και είπε πως «0.85 γραμμές σε ένα αλκοοτεστ σημαίνει ότι η συγκέντρωση που υπάρχει στο αίμα αντιστοιχεί περίπου σε 1,30 γραμμάρια ανά λίτρο. Είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και σημαίνει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τα επιτρεπόμενα όρια αιμοληψίας ανέρχονται στο 0,20 έως 0,80, ενώ σε τέτοιες συγκεντρώσεις οινοπνεύματος ο εκάστοτε οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει.

Εντούτοις, ο δικηγόρος του μοτοσικλετιστή, υποστήριξε πως ο πελάτης του είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ αλλά νωρίς το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως είχαν μεσολαβήσει πολλές ώρες μέχρι το τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.