Από 15 χρονών στην εξάρτηση, μια 30χρονη σήμερα γυναίκα, που το κοκτέιλ ουσιών που καταναλώνει σε καθημερινή βάση την οδηγεί στην «τρέλα». Την Κυριακή το απόγευμα απείλησε να κόψει το λαρύγγι της μητέρας της, η οποία δεν άντεξε τις απειλές και κάλεσε την αστυνομία. Όταν εμφανίστηκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, εκείνη προσπάθησε να τους απωθήσει «για να πάει μια βόλτα» καθώς δεν αντιλαμβανόταν πως θα προχωρούσαν στην σύλληψή της. Αντιλήφθηκε τι συνέβαινε όταν μεταφέρθηκε στο κρατητήριο και στην προσπάθειά της να ξεφύγει την ώρα που της περνούσαν χειροπέδες, χτύπησε με το κεφάλι της έναν αστυνομικό στην μύτη, όπως μεταδίδουν τα gegonota.

Παρέμεινε μια ημέρα κρατούμενη και χθες οδηγήθηκε μετά την μήνυση της μητέρας της στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, όταν η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο τμήμα άρχισε να βρίζει και προκάλεσε το επεισόδιο με την «κουτουλιά» στον αστυνομικό, για το οποίο ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν ήταν εσκεμμένη επίθεση. Την επόμενη ημέρα και ενώ από το κρατητήριο μεταφερόταν για κατάθεση στον αξιωματικό υπηρεσίας , έσκισε την μπλούζα του αστυνομικού και σύμφωνα με την δική του κατάθεση, προσπάθησε να τον δαγκώσει. Η μητέρα της κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια ότι το παιδί της μετά την χρήση είναι ένας άλλος άνθρωπος. Η όμορφη νέα γυναίκα μεταμορφώνεται σε «τέρας».

«Την φοβάμαι»

«Απείλησε να με σφάξει, να μου κόψει το λαρύγγι. Την φοβάμαι. Πιστεύω πως κάποια στιγμή είναι ικανή να πραγματοποιήσει την απειλή της. Το παιδί μου πρέπει να κλειστεί κάπου και να αποτοξινωθεί» δήλωσε η μητέρα και ίδια μαρτυρία έδωσε και ο πατέρας της 30χρονης.

«Είναι ικανή για όλα και μετά δεν θυμάται τίποτα», είπε ο πατέρας της.

Με χτύπησαν οι αστυνομικοί – Δεν θέλω να κάνω κακό σε κανέναν

Η 30χρονη που δεν έχει άλλο μέρος να ζήσει εάν φύγει από το σπίτι της , παίρνει βουπρενοφρίνη από τον ΟΚΑΝΑ και ταυτόχρονα κάνει χρήση, κάθε ουσίας που μπορεί να αγοράσει . Οι γονείς ωστόσο δήλωσαν πως της δίνουν σπάνια χρήματα και μόνο για τσιγάρα.

«Εγώ δεν θέλω να μπει ξανά στο σπίτι μας, την φοβόμαστε. Πρέπει να μπει σε πρόγραμμα» ανέφερε ο πατέρας της.

«Παίρνω ναρκωτικά και υποτροπιάζω, παθαίνω ψυχωτικά επεισόδια . Καταλαβαίνω γιατί με φοβούνται οι γονείς μου αλλά εκείνη την ώρα δεν καταλαβαίνω τίποτα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα . Θυμάμαι όμως πως όταν πήγα στο τμήμα με χτυπούσαν και με έβριζαν οι αστυνομικοί, με έσερναν από τα μαλλιά στον διάδρομο. Νόμιζα θα με σκότωναν. Εγώ άκουσα τα υβριστικά σχόλια Λέω, πως δεν θέλω να κάνω ποτέ κακό σε κανέναν και τον αστυνομικό στην μύτη τον χτύπησα κατά λάθος.

Για μένα το μόνο ασφαλές μέρος για να ζήσω είναι το κρατητήριο, Θέλω να μείνω εκεί μέχρι να με πάρουν σε κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ», είπε δακρυσμένη η 30χρονη. Όπως αποδείχθηκε έχει μείνει σε κρατητήριο ενάμιση μήνα, μετά από κλοπή, αλλά επέστρεψε στην χρήση.

«Νικιέμαι από την αρρώστια»

Η νεαρή γυναίκα που δεν έφερε σημάδια κατάρρευσης από την χρήση, δήλωσε ότι προσπαθεί αλλά συνεχώς νικιέται από την αρρώστια της.

Ο εισαγγελέας πρότεινε η κατηγορίας της βαριάς σωματικής βλάβης εις βάρος των αστυνομικών να μετατραπεί σε απλή σωματική βλάβη και για τις κατηγορίες της απειλής και της εξύβρισης καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή.