Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η καταγγελία μίας 15χρονης Σουηδέζας ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν συνομήλικο της, κατά την παραμονή τους σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 15χρονη από τη Σουηδία κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου ότι περί τις 02:00 τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου έπεσε θύμα βιασμού από έναν επίσης 15χρονο Νορβηγό μέσα στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν και οι δύο.

Κατά την εξέταση της η ανήλικη ανέφερε ότι με τον δράστη γνωρίστηκαν αρχικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών Tinder και στις 8 Σεπτεμβρίου και στις 9 Σεπτεμβρίου ήρθαν σε σεξουαλική επαφή, χωρίς ωστόσο τη συγκατάθεσή της, ενώ στις 02:00 τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου και ενώ κοιμόντουσαν μαζί (μόνο με τα εσώρουχα) στο δωμάτιό της ο δράστης την ακινητοποίησε με τα χέρια του και την εξανάγκασε εκ νέου σε συνεύρεση χωρίς τη θέλησή της.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για για βιασμό.

Από την ΕΛ.ΑΣ. παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ κατασχέθηκαν ένα εσώρουχο, ένα φόρεμα και ένα ζευγάρι σεντόνια, ενώ η προανακριτική έρευνα συνεχίζεται.