Την πρωτοβουλία της να στείλει επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες για «έμπρακτη αλληλεγγύη, εύλογο χρονικό διάστημα και στήριξη του τραπεζικού συστήματος, γνωστοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενηματά.

Αναφερόμενη στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής στο MEGA, η κα Γεννηματά διερωτήθηκε κατά πόσο η κυβέρνηση θα προσέφευγε στη λαϊκή εντολή εάν οι πιστωτές έκαναν αποδεκτή την πρόταση Τσίπρα με τα μέτρα 8 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016.

«Αν οι εταίροι έλεγαν ναι στην πρόταση του κ.Τσίπρα θα την έφερναν σε δημοψήφισμα για να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού;» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο χρόνος πρέπει να εξαντληθεί μέχρι την Κυριακή, ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει λύση μέχρι την Κυριακή, γιατί το επόμενο βήμα είναι μετέωρο» πρόσθεσε η κα Γεννηματά.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι το δημοψήφισμα θα ικανοποιήσει τους κύκλους της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης.

«Οδηγούμαστε σε ένα δημοψήφισμα που διευκολύνει κύκλους της Ε.Ε. που ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.