Μπροστά σε λίγους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώθηκαν στους Τάφους των Βενιζέλων, όπου είχε δώσει ραντεβού, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο 35χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας μπροστά στις κάμερες περιορίστηκε σε μια λακωνική δήλωση λέγοντας πως «είναι τελείως απρόσμενη αυτή η στιγμή και η υποδοχή. Αισθάνομαι ταπεινοφροσύνη, εδώ που ερχόμουν κάθε καλοκαίρι. Έχω τη μνήμη βαθιά μέσα μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Έπειτα απευθυνόμενος στον κόσμο που συγκεντρώθηκε εκεί ανέφερε: «Αυτό που σκέφτομαι είναι τις λέξεις του Καζαντζάκη ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους είναι για τους κουζουλούς. Εγώ είμαι ένας κουζουλός που αφήνει την Αμερική να έρθει στην πατρίδα να αφήσει παρακαταθήκη με το δικό του τρόπο.

Υπάρχουν αλήθειες που πρέπει να λέγονται, η Ελλάδα είναι μια ανοιχτόκαρδη χώρα. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που βλέπουμε. Είστε υπερήφανοι όταν βλέπετε ένα κράτος να αφήνει ένα παιδί να σκοτώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ έχει προειδοποιηθεί τέσσερις μέρες νωρίτερα; Σας ικανοποιεί το κράτος που αφήνει τη Ρόδο να καεί για 12 μέρες. Σας ικανοποιεί όταν βλέπεται ένα δυστύχημα με δύο τρένα να συγκρούονται και τι κάνει ο αξιέπαινος πρωθυπουργός πάει στον φράχτη να αλλάξει ατζέντα. Ο λαός είναι σοφός και καταλαβαίνει την κοροϊδία. Αν μου δώσετε τη δύναμη θα λέω τα πράγματα, ντρέτα (σ.σ. στα ίσια)».

Σταματώντας την μικρή ομιλία του, μια ηλικιωμένη κυρία από το κοινό φώναξε «Νέος Τσίπρας» με τον ίδιο να αρνείται άμεσα τον χαρακτηρισμό «Όχι» σημείωσε για να προσθέσει «Με τιμάς, αλλά όχι». Στο πλευρό του δεν βρέθηκε, όπως είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αν και αναμένεται να στηρίξει ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, βρισκόταν στην Αθήνα λόγω ιατρικών υποχρεώσεων.

Αυριο ο Στεφανος Κασελακης θα είναι στα Χανια.Δυστυχως λόγω ιατρικών υποχρεώσεων θα είμαι στην Αθηνα.Καλό…

Posted by Παυλος Πολακης on Monday, August 28, 2023