Στο πολιτικό προσκήνιο θα βρεθεί σήμερα η υπόθεση που συντάραξε την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη με την οπαδική βία να μετράει άλλον έναν νεκρό και με τις σχέσεις Αθήνας και Ζάγκρεμπ να έχουν διαταραχθεί μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας για τους συλληφθέντες ομοεθνείς του χούλιγκαν της φονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι κρατούνται σε ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

Στις 10:30 το πρωί θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινού με τον Πρόεδρο της UEFA  και παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου θα δεχθούν εκπροσώπους των 4 μεγάλων ΠΑΕ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr έχουν απαντήσει θετικά. 

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι στη συνάντηση θα παραστούν ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. 

Η κυβέρνηση όπως ήδη έχει γράψει το newsbeast.gr είναι αποφασισμένη να κινηθεί σε τρεις άξονες έτσι ώστε να παταχθεί η οπαδική βία.

Ο πρώτος αφορά στην αυστηροποίηση ακόμα περισσότερο των ποινών όσων καταδικάζονται για εγκλήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία αλλά κυρίως να μην μένουν ατιμώρητοι οι οπαδοί που συλλαμβάνονται και κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου μετά από λίγο κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι.

Δεν αποκλείεται στις διατάξεις που θα αλλάξουν το προσεχές διάστημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και θα αφορούν τους εμπρηστές να ενταχθούν και τα αδικήματα της οπαδικής βίας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα καλέσει τις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόζονται κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται στον αθλητικό νόμο για το ποδόσφαιρο ο οποίος αυστηροποιήθηκε μόλις 1,5 χρόνο πριν αλλά σε πολλές διατάξεις οι διοικήσεις των ΠΑΕ κάνουν τα στραβά μάτια.

Και βεβαίως, η επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ θα εξεταστεί από την αρχή θα εντοπιστούν τα τρωτά της σημεία και ειδικά μετά το επιχειρησιακό φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. «Η αστυνομία δεν πρέπει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα και για τον λόγο αυτό πρέπει οι αρμοδιότητες να είναι ξεκάθαρες και η λειτουργία της να περιβάλλεται με απόλυτη σαφήνεια και διαφάνεια.

Και όπως ξεκαθαρίζουν στο newsbeast.gr κυβερνητικοί αξιωματούχοι μόλις ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ, δηλαδή ο εσωτερικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών, η πολιτική ηγεσία δεν θα χαριστεί σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Τα ζητούμενα είναι να μην τρωθεί το κύρος της ΕΛΑΣ αλλά και να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι πολίτες. Γιατί η ανενόχλητη επέλαση 150 και πλέον φανατικών και εγκληματικών στοιχείων από την μια άκρη της χώρας στην άλλη είναι τουλάχιστον ασυγχώρητη.