Στην διακομματική συναίνεση που επετεύχθη στο ζήτημα της επέκτασης του δικαιώματος ψήφου των αποδήμων, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εστίασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, στη σημερινή συνάντησή του με το νέο Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε). Το νέο προεδρείο εκλέχτηκε χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της 14ης Γενικής Συνέλευσης, που ολοκληρώνεται σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

«Χάρη και στη δική σας παρουσία και στη δική σας εύλογη πίεση προχωράει κατ’ ευχήν ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού. Σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής και η υπουργός Εσωτερικών η κυρία Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε ιστορικό βήμα το ότι πάνω από 200 βουλευτές μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης, ώστε οι Έλληνες, που βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε πρόκειται για ευρωεκλογές είτε για εθνικές εκλογές, να ψηφίσουν, αρκεί να είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν εάν βρίσκονταν στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή έγινε την περίοδο που ήσασταν εσείς εδώ. Συζητήσατε με τα κόμματα και είμαι βέβαιος ότι η επικράτηση αυτής της αυτονόητης και κοινής λογικής έχει να κάνει και με τη δική σας παρουσία. Επιστρέφοντας στις χώρες σας να μεταφέρετε το μήνυμα ότι επιτέλους στη χώρα μας δόθηκε μία λύση που τόσο την περίμεναν οι Έλληνες στο εξωτερικό. Τώρα θα μπορούν όντας στο εξωτερικό να έχουν λόγο για τις εξελίξεις στη μητέρα πατρίδα.»

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε επίσης τον ρόλο της Πα.Δ.Ε.Ε. για την διεθνή προώθηση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας, το Κυπριακό, την επικράτηση του διεθνούς δικαίου, την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Λεωνίδας Ραπτάκης ευχαριστώντας τον Πρόεδρο και τις υπηρεσίες της Βουλής για την στήριξή τους στο έργο της Ένωσης, τόνισε ότι όλα τα μέλη όταν είναι στην Ελλάδα είναι στο σπίτι τους. Πρόσθεσε επίσης ότι τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. εργάζονται συστηματικά προκειμένου να αποτελέσουν την γέφυρα μεταξύ των χωρών που εκλέγονται και την Ελλάδα, προωθώντας τα εθνικά θέματα, τον ελληνικό λαό, αλλά και επενδυτικές πρωτοβουλίες προς την χώρα μας.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε., είναι: Πρόεδρος: Leonidas Raptakis (ΗΠΑ), Α΄ Αντιπρόεδρος: Effie Triantafilopoulos (Καναδάς), Β΄ Αντιπρόεδρος : Steve Georganas (Αυστραλία) και μέλη Evangelos Doules (Αλβανία), Marietta Karamanli (Γαλλία), Nicole Klarides – Ditria (ΗΠΑ), Annie Koutrakis (Καναδάς), Stephan Pappas (ΗΠΑ), Maria Vamvakinou (Αυστραλία). Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής.