Στην υποβολή της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού.

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, τελικά άλλαξε τα σχέδιά του. Παράλο που πρόθεσή του ήταν να κατέβει για να μετρήσει τις δυνάμεις του και να ισχυροποιήσει τη θέση του στο κόμμα, τελικά δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς διαφωνεί με τις fast track διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την υποψηφιότητά του κατέθεσε σήμερα κι ο Στέφανος Τζουμάκας.

Η συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται «ιστορική» θα είναι κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης και αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Στην συνεδρίαση δεν παραβρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.