Την άμεση ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, με αναρτήσεις του στο Twitter, την ώρα που συζητείται έντονα το σενάριο να ζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η αναβολή των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου, μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

«Ο @syriza_gr μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση @atsipras, δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο. Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα κ ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το “εμείς” πάνω από τα διάφορα “εγώ”!», τονίζει αρχικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ένα δεύτερο μήνυμά του αναφέρει: «Να εφαρμοστεί το πλάνο που προτείνει με ευρύτατη πλειοψηφία η Πολ. Γραμματεία. Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι υποψήφιες-οι Πρόεδροι να καταθέσουν Υποψηφιότητα κ πρόταση και να δεσμευτούν για την στήριξη όποιας-ου εκλεγεί».

Σημειώνεται πως στις 15:30 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Η συνεδρίαση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 13:00, ωστόσο μετατέθηκε για τις 15:30.\

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα συζητήσουν το μείζον θέμα του νέου προέδρου του κόμματος, καθώς το κορυφαίο όργανο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 – 16 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει μια πλειάδα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μιας και σε έξι ημέρες θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες.