«Οι εθνικές εκλογές ήταν νικηφόρες για τη Νέα Δημοκρατία, όμως οι πολίτες θα πρέπει να εξετάσουν αν ήταν «νικηφόρα» και η διακυβέρνηση της περιόδου 2019 – 2023» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η διαχείριση της πανδημίας δεν ήταν νικηφόρα για την κυβέρνηση, καθώς η χώρα σημείωσε ρεκόρ στους νεκρούς αναφορικά με τον πληθυσμό της, ενώ την ώρα που υπήρχαν χρήματα για να δαπανηθούν, το ΕΣΥ δεν είχε στελέχη να καλύψει τις ανάγκες του. «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για την πολύ κακή κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Στο ΕΚΑΒ έχουμε τραγικά περιστατικά» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως για τις στρεβλώσεις είναι υπεύθυνοι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που υπάρχει στη χώρα. «Η Ελλάδα κατέγραψε την πρώτη θέση στην ακρίβεια το ρεύμα μέσα στο 2022» είπε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας στην ομιλία του πρωθυπουργού την Πέμπτη το απόγευμα, ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στους νέους στην ομιλία σας, εκτός μόνο από το Youth Pass.

«Τα νοικοκυριά υποφέρουν από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Για 15 συνεχόμενους μήνες. Πληθωρισμός απληστίας από τις επιχειρήσεις. Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν η ακρίβεια. Αν ήταν τόσο καλός ο κ. Μητσοτάκης στην οικονομία δεν θα έπρεπε να κάνει και κάτι για τα δάνεια του κόμματός σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ μηδένισε τα δικά του χρέη. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το ακαταδίωκτο για «δάνεια με αέρα», ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση για τα τραπεζικά στελέχη. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Θα την φέρετε;» αναρωτήθηκε.