Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα συντελεστεί μια κοσμογονία ως προς τα μέσα που θα έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων, με σημαντικότερες τις δασικές πυρκαγιές.

Όπως ανακοίνωσε στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά νέα μέσα για το πυροσβεστικό σώμα.«Αυτή είναι μια αναγκαία επένδυση, καθώς πρώτιστο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ την παρουσίαση για την αντιπυρική περίοδο που έγινε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σημείωσε ακόμα ότι: «Έχουμε προχωρήσει σε σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε με περισσότερα εναέρια μέσα και περισσότερες δράσεις πρόληψης. Να ζητήσω έστω και τώρα την απαραίτητη συνεργασία όλων των δήμων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια του συντονισμού υπό την επίβλεψη του υπουργείου».

Ευχαρίστησε από καρδιάς «τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τους εθελοντές μας που συμμετέχουν στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο».

Χαρακτήρισε «κλειδί» την έγκαιρη και γρήγορη παρέμβαση και όπως υπογράμμισε «σε αυτό τον τομέα συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά και να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι».

«Ξέρουμε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι δύσκολοι και απαιτείται απόλυτη εγρήγορση όλων, έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Ο κρατικός μηχανισμός θα είναι πάντα στις επάλξεις, έχουμε κουλτούρα εκκενώσεων η οποία αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα, πρώτιστο μέλημά μας η προστασία των πολιτών και για αυτό πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου και της πολιτικής προστασίας», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι ένα από τα πρώτα υπουργεία που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του.

Προηγήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου με την συμμετοχή και εκτός του κ. Κικίλια συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος και Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς.