Τις θερμές ευχαριστίες του για την αίσθηση καθήκοντος που επέδειξαν εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προς τους εργαζόμενους της καθαριότητας, που οργάνωσαν μια ολόκληρη επιχείρηση, για να βρουν και να επιστρέψουν στον κάτοχό της μια σακούλα με χρυσαφικά και είδη μεγάλης αξίας, την οποία ένας πολίτης από λάθος πέταξε σε κάδο απορριμμάτων μαζί με τα σκουπίδια της ημέρας.

«Μέσα στη δύσκολη μάχη της καθημερινότητας, μόλις ο υπεύθυνος Βασίλης Κασιμτζίκης και οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου ενημερώθηκαν ότι ένας πολίτης είχε απωλέσει πολύτιμα αντικείμενα, έπρεπε να δείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και ακριβώς αυτό έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι που βοήθησαν τον πολίτη 45 λεπτά μετά το αίσιο τέλος του περιστατικού γύρισαν στη δουλειά τους.

Το περιστατικό συνέβη χτες το απόγευμα. Όπως περιέγραψε ο υπεύθυνος καθαριότητας Ανατολικού Τομέα Βασίλης Κασιμτζίκης, «γύρω στις 17.20, με πήρε τηλέφωνο ο οδηγός από το πλήρωμα που ήταν στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και με ενημέρωσε πως ένας δημότης σε κατάσταση σοκ είχε πετάξει μαζί με τα σκουπίδια του και μια σακούλα με αντικείμενα μεγάλης αξίας. Αμέσως πήγαμε στον χώρο με τον επόπτη, μιλήσαμε με τον δημότη, ο οποίος ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενημερώσαμε τον διευθυντή μας και κατόπιν εντολής του πήγαμε στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Σε έναν ειδικό χώρο, παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, βγάλαμε ένα τμήμα από τα σκουπίδια μέχρι που εντοπίσαμε τη σακούλα. Περιείχε χρυσαφικά μεγάλης αξίας – O άνθρωπος, όταν τη βρήκε, κόντεψε να λιποθυμήσει».