Οι εμφανίσεις που συζητήθηκαν κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής και τα καυστικά σχόλια που ακολούθησαν για συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας από τον Γιώργο Λιάγκα για το πουκάμισο με τα παπαγαλάκια και η Τζώρτζια Κεφαλά για το βαθύ ντεκολτέ της από τον Θάνο Τζήμερο αποτέλεσαν ερώτηση για σχολιασμό στον Πέτρο Τατσόπουλο και στην εκπομπή T-live της Τρίτης (4/7) από τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μοιράστηκε την προσωπική του άποψη κάνοντας λόγο για «καρακιτσαριό», χαρακτηριστικό που σύμφωνα με τον ίδιο διακρίνει την ελληνική κοινωνία.

«Στην ελληνική βουλή δεν υπάρχει dress code. Βέβαια εγώ δεν είμαι ο πιο κατάλληλος, καθώς ποτέ δεν επαινέθηκα ότι ήμουν ο πιο καλοντυμένος μέσα στη Βουλή. Είμαι μάλλον ακατάλληλος για να παίξω ρόλο επιθεωρητή σε fashion police αλλά μπορώ να επαναλάβω αυτό που είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, που ήταν μία από τις πέτρες του σκανδάλου: υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα από αυτά» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

Η εμφάνιση είχε όλα τα χαρακτηριστικά του καρακιτσαριού που μας διακρίνει ως ελληνική κοινωνία. Έχουμε μία νεόπλουτη τάση να επιδεικνύουμε το καλό μας το κουστούμι. Πάντως ο φυσικός διαχωρισμός που γίνεται πάντοτε στις ορκωμοσίες είναι σε δύο κυρίαρχες τάσεις: από τη μία οι κομφορμιστές και από την άλλη οι αντικομφορμιστές που θα προσελκύσουν τα βλέμματα με όποιον τρόπο μπορούν, είτε με παπαγαλάκια, είτε με ντεκολτέ.

Τα δύσκολα θα ξεκινήσουν γι’ αυτούς την επόμενη εβδομάδα και κυρίως – ακούστηκε και από έναν περαστικό – ας μην ξεχνούν αυτούς που τους έστειλαν εκεί. Γενικώς είναι μία πρόκληση και πολιτική και κακογουστιάς» πρόσθεσε επίσης ο Πέτρος Τατσόπουλος.