Μια ιστορική σελίδα έκλεισε για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος. Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία επισημαίνουν πως η απόφαση αυτή έρχεται με τη συντριπτική ήττα του στις βουλευτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή.

Βασικό θέμα και στην τουρκική ειδησιογραφία αποτελεί η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Τούρκους της αριστεράς, ενώ εκτιμούν το γεγονός ότι παραιτήθηκε την ώρα που έπρεπε, δηλαδή μετά από μια βαριά ήττα.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ ρίχνουν τις σπόντες τους προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε για 12η φορά από τον Ερντογάν, δεν λέει να παραιτηθεί. 

Στο δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πρωθυπουργός! Μετά ήταν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις τελευταίες εκλογές αφού πήρε ένα κακό αποτέλεσμα και κέρδισε λίγους βουλευτές παραιτήθηκε και έβαλε στην άκρη το καπέλο του κι έφυγε. Δεν έκανε όπως ο Κιλιτσντάρογλου ο οποίος είπε πως “σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές πήρα περισσότερες από 10 μονάδες” και το θεωρεί επιτυχία! Ο Τσίπρας είχε κερδίσει και εκλογές και ήταν πρωθυπουργός»!

Ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του SOZCU TV τόνισε από την πλευρά του: «O Τσίπρας είναι ένας σημαντικός πολιτικός. Είναι ο άνθρωπος που πίεζε το κυβερνητικό κόμμα. Είχε κυβερνήσει και την Ελλάδα. Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα. τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχασε τις εκλογές. Και παραιτήθηκε. Είπε πως παραιτήθηκε και πως τα παράτησα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δυο ηγετών. Η διαφορά ανάγνωσης της δημοκρατίας μεταξύ των δυο ηγετών. Ο Τσίπρας ξέρει πως πρέπει να φύγει, διότι απέτυχε. Και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ξέρει πως πρέπει να αποχωρήσει. Επειδή όμως δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε στη χώρα αλλά ούτε στο κόμμα εκείνος θα αντισταθεί και θα κρατήσει την καρέκλα του».