Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Εξωτερικών προτάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Θόδωρο Ρουσόπουλο πριν «κλειδώσει» η τετράδα Γεραπετρίτης, Κώτσηρας, Παπαδοπούλου και Φραγκογιάννης στη Βασιλίσσης Σοφίας, ωστόσο ο ίδιος ευγενικά το αρνήθηκε. Ενδιαφέρουσα επιλογή αλλά δεδομένου ότι ο κος Ρουσόπουλος έχει διατελέσει από το 2000 έως το 2008 κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και το 2004 είχε ορκιστεί υπουργός Επικρατείας ήθελε εφάμιλλη θέση, δηλαδή υπουργού, καθώς οτιδήποτε άλλο θεωρείται υποβάθμιση.

Άφησε το χωράφι για το… γήπεδο

Μπορεί ο Γιάννης Οικονόμου να έχει εμπειρία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθότι έχει διατελέσει υφυπουργός, ωστόσο φαίνεται δεν το συγκίνησε η επιλογή αυτή στην παρούσα φάση και αυτό γιατί του προτάθηκε η θέση του υπουργού λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Γεωργαντά και δεν έδειξε να… ενθουσιάζεται.

Έτσι προέκυψε η δεύτερη επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας με αρμοδιότητα τον αθλητισμό και «κλείδωσε» για τη θέση αυτή, που κατά κοινή παραδοχή είναι υψηλών απαιτήσεων.