Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι γιατροί για τις δηλώσεις της καθηγήτριας και της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, για τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την καλεί να ζητήσει συγγνώμη για τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις που έκανε.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις της καθηγήτριας κα Αθηνάς Λινού «που προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας. Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που υπολειτουργεί στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Έχουν διακριθεί όχι μόνο για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο αλλά και για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον ασθενή. Περισσότεροι από 500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ και πολλοί ακόμα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε εθελοντικές ομάδες.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός κόσμος παραμένει υπαμειβόμενος και με δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε σχέση με τους γιατρούς, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα νέων ιατρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη πρόβλημα, στην κάλυψη πολλών ειδικοτήτων ειδικά στην περιφέρεια και στις δημόσιες δομές υγείας.

Υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει.

Ας δείξουμε στον ιατρικό κόσμο, το σεβασμό και την εκτίμηση που του αναλογεί».

Οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού που προκάλεσαν αντιδράσεις

Η Αθηνά Λινού στην ομιλία της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, είπε «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης και ήταν τόσο ποιο καλός και πιο ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά».