Ο αριθμός των πιλότων και των μηχανικών είναι πολύ μεγάλος και καθιστά αδύνατη την αξιοποίηση όλων μόνο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι και που τελικά ανεστάλησαν.

Όπως ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Ρέππας, όταν πωλήθηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία αποφασίστηκε πως το σύνολο των πιλότων και μηχανικών να τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν να συμβεί, παραδέχτηκε.

«Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει το θέμα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και θα προβλέπει ότι το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό αυτό και σε άλλες υπηρεσίες που μπορεί να υπάρχουν θέσεις, οι οποίες πρέπει να καταληφθούν από πιλότους και μηχανικούς».

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και για υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ΟΣΥΠΑ αποφάσισε νωρίτερα την αναστολή της 48ωρης απεργίας που είχε προγραμματίσει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υφυπουργό Μεταφορών και αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν διάφορα θεσμικά αιτήματά τους. Διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις περίπου 500 πιλότων και μηχανικών της πρώην Ολυμπιακής.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο.