«Για τη βρώμικη επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ» τιτλοφορείται η
ανακοίνωση-απάντηση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ και ονομαστικά
στον Θ. Πάγκαλο. Το γραφείο τύπου καταλογίζει «ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία»
στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού
κινήματος».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για τη βρώμικη επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ: Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος με όσα είπε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA”, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν».

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Mega ο κ. Πάγκαλος είπε μεταξύ άλλων πως «η ιδεολογία και φιλοσοφία της βίας ξεκινάει από την κυρία Παπαρήγα και καταλήγει στο δολοφόνο της γειτονιάς». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δήλωσε, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό των λιμανιών πως «η Α. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό».