Έχω την πεποίθηση ότι μια απλή ανάγνωση στα βασικά των κομμάτων του συνταγματικού τόξου είναι αρκετή για να κατευθύνει σωστά την ψήφο μας. Να σημειώσουμε ότι ώριμη ψήφος δεν είναι η χαλαρή ψήφος. Ώριμη ψήφος είναι αυτή που δίνει ελπίδα και προοπτική στον τόπο και στην κοινωνία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία στη χώρα και στους πολίτες της.

Είναι αυτή που κατευθύνεται από λογική και πολύ λιγότερο από συναίσθημα. Είναι αυτή που στηρίζεται στα πεπραγμένα και στην τήρηση των υπεσχημένων και όχι στα φληναφλήματα, στις βαρύγδουπες εξαγγελίες και στις εκτός πραγματικότητας επικίνδυνες ιδεοληψίες και «αυταπάτες», όπως αυτές που οδήγησαν στην άκρη του γκρεμού την πατρίδα και τους πολίτες το 1ο εξάμηνο του 2015 κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνησιμότητα της χώρας πρέπει να είναι αυτοσκοπός και εξασφαλίζεται με ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρή κυβέρνηση είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όσες προηγούμενες προσπάθειες διακυβέρνησης με ανίσχυρες κυβερνήσεις συνεργασίας προέκυψαν, απέτυχαν, με επικίνδυνα και οδυνηρά αποτελέσματα για τον τόπο, ευτελίζοντας την πολιτική και τους πολιτικούς που συμμετείχαν, όπως η συνέβη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς, το κάκιστο εκλογικό σύστημα -της απλής αναλογικής- το οποίο μας φόρτωσαν λίγο πριν εγκαταλείψουν την εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο.
Είμαστε μόλις λίγο πριν από τις εκλογές και ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να διατυπώσει κάποια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης. Ο αχταρμάς και η αδυναμία της αντιπολίτευσης να προτείνει ποια κυβέρνηση πρέπει να σχηματιστεί την επόμενη μέρα, με ποιο πρόγραμμα και ποιόν Πρωθυπουργό δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας.

Από την «προοδευτική διακυβέρνηση» στην κυβέρνηση ηττημένων, από εκεί στην κυβέρνηση ανοχής και τώρα, στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Το επόμενο σχέδιο του κ. Τσίπρα ήταν κυβέρνηση με τον κ. Ανδρουλάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αλλά επειδή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού. Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε μέχρι την Κυριακή των εκλογών και τι άλλο θα προσπαθήσει να σκαρφιστεί προκειμένου με κάθε πιθανό τρόπο να κάνει κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ηττημένων, όπως ο ίδιος την είχε αποκαλέσει.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξαναείπε εμμέσως το «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας», χωρίς να μας διαφωτίζει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό και ξαναχρησιμοποίησε το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Το περιβόητο σχέδιο του κ. Τσίπρα για «προοδευτική διακυβέρνηση» και κυβερνήσεις συνεργασίας εκτός από το ότι δείχνει ανέφικτο, είναι και μια πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλητες στρατηγικές.

Σε ευθεία αντίθεση με όλα αυτά τα τραγελαφικά του κ. Τσίπρα και το θολό τοπίο του κ. Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης τις προτεραιότητες του για την επόμενη τετραετία, ώστε να συγκλίνει η Ελλάδα περισσότερο με την Ευρώπη σε μισθούς, δυναμική ανάπτυξη οικονομίας και των επενδύσεων, στη λειτουργία του Κράτους, στην ασφάλεια των συνόρων μας, στην υγεία και την παιδεία, για να γίνουμε όλοι -συλλογικά και ατομικά- καλύτεροι.

Αναγνώρισε ότι η Κυβέρνηση του δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αναγνώρισε λάθη και αστοχίες, απέφυγε τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία και κοιτάζει μπροστά με ρεαλιστικές λύσεις για να θεραπευθούν οι παθογένειες στη χώρα μας.

Μετά τα παραπάνω γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο, ότι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι, να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τη συνέπεια λόγων και πράξεων την έχουμε ήδη αποδείξει.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, να αξιοποιήσουμε με το πρόγραμμά μας 2023-2027 την εντολή του Ελληνικού λαού και να κυβερνήσουμε τη χώρα με όραμα μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη, ισχυρή, σύγχρονη.

  • Διονύσης Χατζηδάκης, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών ΝΔ