Έχουν ανέβει οι τόνοι προεκλογικά με «καυτό» θέμα συζήτησης  τα τοπικά νομίσματα και την ανταλλακτική οικονομία. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αντάλλαξε «πυρά» με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις θέσεις των «53+» για τοπικά νομίσματα. «Πόσο σοβαρό και αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κόμμα, που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;» διερωτήθηκε ο υπουργός. Ο κ. Δρίτσας επιχείρησε να εξηγήσει ότι «υπάρχει μία πρακτική, στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, που σε περιφέρειες που έχουν μείνει πίσω, έχει επινοηθεί μία ανταλλακτική οικονομία», υποστηρίζοντας μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Χατζηδάκη, ότι «αυτό γίνεται στη Γερμανία και στη Σκανδιναβία».

«Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;» τον ρώτησε ο κ. Χατζηδάκης, με τον κ. Δρίτσα να απαντά: «Όχι αλεύρι, αυτά ήταν στα χωριά μας», με τον υπουργό Εργασίας να παρατηρεί: «Έτσι έχω μάθει εγώ την ανταλλακτική οικονομία».

Τότε ήταν που ο κ. Χατζηδάκης παρατηρεί ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά συμφωνεί και την ιδέα του τοπικού νομίσματος, για να τον επιβεβαιώσει κ. Δρίτσας: «Μα, γιατί να με βρίσκει σύμφωνο; Δεν μπορώ να έχω γνώμη καν».