«Η νέα γενιά ξέρει τι ζητάει, έχει πείρα» σημείωσε ο γγ γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτησης της Ράνιας Τζίμα στην τελευταία ενότητα του ντιμπέιτ. «Λέτε ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, λέτε όχι σε ανοχή ή στήριξη μήπως με τις θέσεις σας σπρώχνετε τους νέους στην αποχή;» ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Η νέα γενιά ξέρει τι θέλει, έχει και γνώση και πείρα αρκετή γιατί έζησε μέσα στην πανδημία μια τραγική κατάσταση. Πρόσφατα ήταν στους δρόμους με όμορφα συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη. Της λέμε λοιπόν κι από αυτό το πάνελ να πάει να ψηφίσει. Δεν είναι αντισυστημική η αποχή. Ενισχύει τα κόμματα που κάνουν χειρότερη τη ζωή της. Να πάει να ψηφίσει. Καταθέσαμε και πρόταση νόμου που δεν έγινε δεκτή τα παιδιά που είναι σε σεζόν να πάνε να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους. Υπήρχαν τρόποι να ψηφίσουν. Είναι αρνητικό αυτό. Τους λέμε να πάνε να ψηφίσουν» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το 2019 το ΚΚΕ πήρε 3,7% στους νέους, 13% Χρυσή Αυγή, τι έχετε να τους πείτε;» επανήλθε η Ράνια Τζίμα.

«Έχω ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Στις φοιτητικές εκλογές η Πανσπουδαστική, η παράταξη της ΚΝΕ είναι ξανά πρώτη δύναμη όπως και πέρσι μετά από πολλές δεκαετίες. Αυτό της λέμε να κάνει και τώρα. Να παρατήσει τις αναπολήσεις πότε στον Ανδρέα Παπανδρέου και πότε αλλού γιατί η νεολαία σκέφτεται το μέλλον. Να πάει να ψηφίσει στις 21 του Μάη και να πάει να ψηφίσει ΚΚΕ» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.