Στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο απηύθυνε ερώτηση ο Γιώργος Παπαδάκης στην ενότητα «Εξωτερική πολιτική και άμυνα» κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ. «Η φιλορωσική σας προτίμηση έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως, είστε κατά της Δύσης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ;» ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο κ. Βελόπουλος αρχικά σημείωσε πως: «Σε ένα πολυπολικό κόσμο, αποφασίζεις με ποιους θα πας. Δεν ζούμε το 1960. Τότε υπήρχαν δύο μπλοκ. Το “ανήκουμε στη Δύση” όριζε την εκεί παρουσία. Σήμερα ο πολυπολικός κόσμος ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον. Με τη Δύση χάσαμε το όνομα Μακεδονία, τη Βόρεια Ήπειρο, τη μισή Κύπρο, μπορεί να χάσουμε και το Αιγαίο. Το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι. Και με τους Ρώσους και τους Κινέζους αν κερδίζω. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε.

Σε δεύτερη ερώτηση αν αναλάμβανε το υπουργείο Άμυνας, ποιο θα ήταν το πρώτο μέτρο το οποίο θα εφάρμοζε, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Θα έφερνα τα όπλα που απέσυρε η ΝΔ από τα νησιά. Και το δεύτερο να αλλάξω τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχω δώσει όρκο ζωής. 172 παραβιάσεις των Σκοπίων. Ούτε βέτο έθεσε ο πρωθυπουργός όπως είχε υποσχεθεί. Αυτά τα αποτελέσματα θα τα ανατρέξουμε με σοβαρή εξωτερική πολιτική. Όχι χαϊδεύοντας τις ΗΠΑ».