Μήνυμα ενότητας αλλά και νίκης έστειλαν από το Ζάππειο Μέγαρο και την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης» οι πρώην «γαλάζιοι» πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ορεξάτοι στην εκδήλωση, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις «πιάστηκαν» από τον φακό να χαμογελούν κάνοντας αστεία μεταξύ τους.

Η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας έγινε σε συμβολική ημερομηνία, με αφορμή τόσο την Ημέρα της Ευρώπης, όσο και την επέτειο της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

«Παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του, δηλώνοντας την προσήλωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Ανησυχία εξέφρασε στη δική του ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «Είναι οδυνηρό να βλέπω μια Ευρώπη, που αντί να στηρίζει την Ελλάδα, αντίθετα πιέζει την Ελλάδα για εθνικές παραχωρήσεις. Τις οποίες δεν ζήτησε από καμιά άλλη χώρα – μέλος. Όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα και νέα αδιέξοδα στα Βαλκάνια. Ή όπως οι λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν… Και που, βέβαια, δεν θα τους περάσει».

Μήνυμα ενόψει εκλογών έστειλε ο Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας: «Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, ατέρμονα κομματικά παζάρια».