«Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Λαμία όπου περιόδευσε.

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ και στα όσα είπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: «Υποσχέθηκε σήμερα ο Μητσοτάκης ότι θα έρθει σε ντιμπέιτ μαζί μου μετά τις εκλογές. Έχω την αίσθηση ότι ούτε αυτό θα γίνει. Γιατί στις εκλογές θα είναι δεύτερο κόμμα. Και τότε θα αρχίσουν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία. Ίσως να κάνω ντιμπέιτ με άλλο αρχηγό, αλλά με τον Μητσοτάκη, οι δυο μας δεν θα έχω τη χαρά να κάνω ντιμπέιτ. Δεν ήταν γραφτό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ακόμα «Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας το μήνυμα είναι ένα, «δεν πάει άλλο, ως εδώ». Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Λαμία, στην πλατεία Λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση αυτή απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα», στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, την κρίση της ακρίβειας. «Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε προσθέτοντας ότι «πριν από 4 χρόνια έταξαν στον λαό καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και επιτελικό κράτος. Πού πήγαν όλα αυτά 4 χρόνια μετά;».

«Εδώ έχει καταντήσει η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας κέρδισε τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης να ζει με κουπόνια. Παντού υπάρχει ένας pass, αλλά τελικά πουθενά δεν πας με τα pass του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε.

Μίλησε επίσης για τα «κατορθώματα» της κυβέρνηση «σε σχέση με την καταρράκωση του κράτους δικαίου, τις παράνομες παρακολουθήσεις, την ενημέρωση 108, τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς 10 δισ., τους μισθούς των γαλάζιων golden boys». Πρόσθεσε ότι «το επιτελικό κράτος έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο, φοβίζει τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαξίωσε και τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι στο δημόσιο νοσοκομείο της Λαμίας «αφήσαμε 111 γιατρούς, σήμερα είναι λιγότεροι από 100. Το ‘19 υπήρχαν 7 πνευμονολόγοι σήμερα ένας. Υπήρχαν 10 γιατροί στα επείγοντα περιστατικά, σήμερα μόνο 4». «Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη, οτιδήποτε δημόσιο το αφήνει στην εγκατάλειψη και την απαξίωση για να σιτίζει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», είπε.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα σε ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Δεν μπορούν οι προοδευτικές δυνάμεις να λένε ανιστόρητα πράγματα. Όχι μόνο γιατί εμείς κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες και όχι με το πρόγραμμά μας αλλά με τους καταναγκασμούς της τρόικας αλλά γιατί το πρόγραμμά μας θέλει να δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της εργασίας. Είναι ανιστόρητο να επαναφέρουν το «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Είναι ανιστόρητο και ακατανόητο να κάνουν διμέτωπο αγώνα. Εμείς τους λέμε «ελάτε». Πού είναι οι διαφωνίες σας; Τι θέλετε να προσθέσετε;».