Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι άσκηση αριθμητικής είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι όλη αυτή η συζήτηση αδικεί το βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών.

«Δεν είναι άσκηση αριθμητικής αλλά μια πολιτική διαδικασία. Εδώ το έχουμε βάλει λίγο στην άκρη και εστιάζουμε στην αριθμητική. Η θέση της ΝΔ είναι πεντακάθαρη εμείς πηγαίνοντας προς τις εκλογές αναδεικνύουμε την σημασία τους. Είναι η καθοριστική κάλπη», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:  

«Οι Έλληνες συγκρίνουν 4ετιες και πρωθυπουργούς και θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουμε. Για μια σταθερή και συμπαγή κυβέρνηση. Για όλα τα υπόλοιπα μην ρωτάτε εμάς αλλά εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική και δεν λένε τι εννοούν ποια θα είναι τα κομμάτια της προοδευτικής διακυβέρνησης. Οι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν Βαρουφάκη. Ο Ανδρουλάκης αυτοπροτείνεται. Αν βγάλετε άκρη πείτε το και σ εμάς».

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα αυτής της εκλογής. Οι διαφωνίες μας με την απλή αναλογική δεν είναι κρυφές. Δεν υποτιμούμε την διαδικασία. Είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία και θέλουμε να την αντιμετωπίσουν οι πολίτες σαν να είναι η τελική κάλπη», σημείωσε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται και σήμερα ψηφίζεται ένα σοβαρό νομοσχέδιο. «Μαθαίνω», είπε επίσης, «ότι θα βάλει άνω τελεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και θα το ψηφίσει».