Ο Στέφανος Μάνος αναφέρθηκε στη κατάσταση της χώρας και την απουσία προτάσεων με ουσία για να ξεπεραστεί η κρίση. Κατηγόρησε όλα τα κόμματα και την κυβέρνηση ότι περιορίζονται σε γενικολογίες και ανούσιες προτάσεις. Τέλος μίλησε για έλλειψη θάρρους και φαντασίας.

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:

«Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό μού προκαλεί απογοήτευση και ανησυχία. Ενώ η Ελλάδα διατρέχει μύριους κινδύνους εξ αιτίας της ασωτίας της πολιτικής της ηγεσίας, όλα τα κόμματα, ακόμη και το κυβερνητικό, περιορίζονται σε γενικόλογες διαπιστώσεις και ανούσιες προτάσεις. Εμφανίζονται να πιστεύουν ότι με μικρά πηδηματάκια γύρω από το σημερινό status quo θα ξεπεραστεί η κρίση. Τη λαθεμένη αυτή εντύπωση έχουν μεταδώσει και στις μεγάλες οργανωμένες συντεχνίες που με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να διατηρήσουν όσα αδικαιολόγητα εξασφάλισαν.

Η εδραίωση της εμπιστοσύνης για το μέλλον και για την αξιοπιστία της Ελλάδας δεν μπορεί να στηριχτεί αποκλειστικώς σε δημοσιονομικά και περιοριστικά μέτρα. Για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος υποβάθμισης της Ελλάδας πρέπει να γίνουν πράγματα που θεωρούνται γενικώς αδιανόητα. Η φαντασία και το θάρρος δυστυχώς απουσιάζουν».