Τον απολογισμό δράσης της Νομαρχίας Πειραιά των ετών 2003-2010, με την οποία κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, με το πέρασμα από την αιρετή Νομαρχία στην αιρετή Περιφέρεια, παρουσίασε σήμερα, στον Πολυχώρο «Απόλλων» στα Καμίνια, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Ο κ. Μίχας αναφέρθηκε στο έργο της νομαρχίας όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκαν 249 έργα στους 16 δήμους και τις δύο κοινότητες της Νομαρχίας Πειραιά, ύψους τουλάχιστον 140 εκατομμύριων ευρώ.

Πρόσθεσε ότι παραδίδει ένα ταμειακό υπόλοιπο πλεόνασμα στο νέο θεσμό περισσότερο από 15 εκατ. ευρώ υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε σωστή διοίκηση των οικονομικών όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι πιστεύει στον «Καλλικράτη» αλλά το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόνισε, η Νομαρχία παραδίδεται σε παραγωγική λειτουργία δουλεύει κανονικά και εξυπηρετεί τους πολίτες.

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο Περιφειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός ο οποίος συνεχάρη το Νομάρχη Πειραιά για τη δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια στη νομαρχία, χειροκροτώντας και ο ίδιος.

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινε πολύ σημαντικό έργο και πρόσθεσε ότι ο πήχης πήγε πολύ ψηλά. Για το ξεκίνημα της περιφέρειας δήλωσε ότι θα προσπαθήσει αυτός και οι υπόλοιποι να κάνουν ότι καλύτερο δυνατόν.