Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ψέμα η είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας πήρε τη θέση με ρουσφέτι.

«Αυτό που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ρουσφέτι είναι τελείως ψέμα, το έχω ερευνήσει ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι δημόσια: «Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση από όλο το ελληνικό δημόσιο δύο και το σύστημα αυτόματα τους πήρε, εφόσον πληρούσαν τα κριτήρια.

Στη συνέχεια πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκρινε κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση, δεν χρειαζόταν να κάνει κάποιος ρουσφέτι».

Όσο για την εκπαίδευση των σταθμαρχών ότι κράτησε μόνο 15 ημέρες, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «αυτά όλα είναι ψέμματα. Όλοι πέρασαν εκπαίδευση για 7 μήνες, έξι μέρες την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα. Η εκπαίδευση και ο φάκελος του καθενός έχει παραδοθεί στην ΡΑΣ η οποία και τους ελέγχει. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι».

Σε ερώτηση ποιος έβαλε τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Στη Λάρισα τον έβαλε με την υπογραφή του ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ, προφανώς θα ερωτηθεί από τον εισαγγελέα».

«Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έκανε σωρεία λαθών, αν ήταν εκεί, εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν εκεί» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Σας ορκίζομαι η κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι’ αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρελαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή».