Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε την Τετάρτη (1/3) και με αφορμή τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη μια σειρά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομολόγους, οι οποίοι επικοινώνησαν προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής της Πορτογαλίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνομίλησε ακόμη με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, καθώς και τους ΥΠΕΞ της Μεγάλης Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι, της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο κ. Δένδιας τους ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί – Συλλυπητήρια και από τον Τούρκο πρεσβευτή

«Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί», ανέφερε, στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από την απώλεια των συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε επικοινωνία με τον Τούρκο πρέσβη Τσαγατάι Ερτσιγές και δέχτηκε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Τον ευχαρίστησα για τα θερμά λόγια συμπαράστασης και αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.