Με τους αναλυτές να δίνουν πρόκριμα για τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών στην 9η Απριλίου και δευτερευόντως στην 21η Μαΐου τα επιτελεία των κομμάτων συντάσσουν τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών τους ανά την επικράτεια.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει σχεδόν το σύνολο των συνδυασμών, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο το 75% των προσώπων που θα κατέλθουν.

Ποιοι «γαλάζιοι» αποσύρονται

Ειδικότερα, όσον αφορά το κυβερνών κόμμα θεωρεί πως διαθέτει ήδη μια καλή μαγιά στελεχών καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα απαρτίζεται από 156 βουλευτές και σχεδόν όλοι τους θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με εξαίρεση τρεις που είναι προκαθορισμένο ότι θα αποχωρήσουν.

Πρόκειται για τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα που διαφώνησε κάθετα με την επιλογή να καταργηθούν τα πανεπιστημιακά τμήματα στον νομό του και ενδέχεται να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τον πολύπειρο 83χρονο βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά που αποσύρεται από την πολιτική (είχε εκλεγεί το 2004, το 2007, το 2009, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο ου 2019) και την βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γεωργία Μαρτίνου που πληροφορίες τη φέρουν να παντρεύεται και να ασχολείται από ‘δω και πέρα με τα της δικής της οικογένειας που θα φτιάξει. Ερωτηματικό αποτελεί παράλληλα το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής για τελευταία φορά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ή θα αποσυρθεί, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται το προσεχές διάστημα. Άγνωστο τέλος παραμένει το εάν θα ξανακατέβει υποψήφιος στην Α’ Πειραιά ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Ποιοι θα κατέβουν υποψήφιοι από τη Νέα Δημοκρατία

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία, στην Α’ Αθηνών εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, Άγγελο Συρίγο και Φωτεινή Πιπιλή, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο διευθυντής νοσηλευτικής του «Ευαγγελισμού», Δημήτρης Πιστόλας, ο καθηγητής Χρήστος Δαγρές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος, η δικηγόρος Άννα Ροκόφυλλου, η διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του υπουργείου Δικαιοσύνης Πώλα Δαμιανού, η καθηγήτρια Κατερίνα Κουρκούλη, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η δικηγόρος Φαίδρα Τσαλαχούρη, η πολιτική μηχανικός Σακίμπ Μαριάμ και η Θέκλα Παρασκευούδη που εργάζεται στο γραφείο δημοσίων σχέσεων, εθιμοτυπίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών.

Στον Β1’ Βόρειο τομέα Αθηνών εκτός από τους νυν βουλευτές Κωστή Χατζηδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Νίκη Κεραμέως, Γιώργο Κουμουτσάκου, Θοδωρή Ρουσόπουλο, Δημήτριο Καιρίδη και Ζωή Ράπτη στο «παιχνίδι» μπαίνει δυναμικά και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και αναμένετα να προστεθούν η εργατολόγος Όλια Νικολοπούλου η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα, ο συνάδελφός της Φώτης Καρύδας, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζόμπολας, ο γιατρός Τάσος Καρανδρέας, η αρχαιολόγος Μαριάνθη Μήκα, ο πρώην αντιδήμαρχος Νέου Ηρακλείου Μανώλης Κουτσογιαννάκης, ο οικονομολόγος Χρήστος Σούλης, ο επίσης οικονομολόγος Τάσος Ζαχαρόπουλος και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα.

  • Στον Β3’ Νότιο Τομέα Αθηνών εκτός από τους νυν βουλευτές Νίκο Δένδια, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Πέτρο Σπανάκη, το νέο σημαντικό όνομα που κατέρχεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι αυτό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται επίσης να ενταχθούν η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, ο στιχουργός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, ο χημικός Τάσος Κορίλλης, ο πνευμονολόγος και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Μιχάλης Κουμεντάκος, ο οικονομολόγος Νίκος Κανέλλος, η διεθνολόγος Μαρία Έλλη Κουτσουβέλη και η δικηγόρος Παταπία Καπράλου.
  • Στον Β2’ Δυτικό Τομέα Αθηνών τον οποίο έχει επιλέξει ως έδρα του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τους νυν βουλευτές Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Λοβέρδο, υποψήφιοι αναμένεται επίσης να είναι η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, ο φαρµακοποιός Μπάµπης Καραθάνος, ο φοροτεχνικός Μπάµπης Καούκης, η δηµοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή, ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου Τάσος Καλλιάφας, η εκπρόσωπος της κοινότητας των Ρομά Ισμήνη Λαζαροπούλου και η αντιδήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας Μαριάννα Τουμαζάτου.
  • Στην Α’ περιφέρεια Ανατολικής Αττικής από την οποία όπως προείπαμε θα αποσυρθεί η κ. Μαρτίνου, υποψήφιοι θα είναι φυσικά οι νυν βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, αλλά πλέον και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με την υφυπουργό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
  • Στον Β’ Τομέα Δυτικής Αττικής εκτός από τον Θανάση Μπούρα, τον Ευάγγελο Λιάκο και τον Γιώργο Κωτσηρα που ήδη εκλέγονται εκεί, στο τοπικό ψηφοδέλτιο θα είναι επίσης η ψυχολόγος και αθλητικογράφος Σουζάνα Καλτουρουμίδου, καθώς και η δικηγόρος Μαρία Πανοηλία.
  • Στην Α’ Θεσσαλονίκης (που εκλέγεται και ο Κώστας Καραμανλής) εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα, Έλενα Ράπτη, Σταύρο Καλαφάτη, Στράτο Σιμόπουλο, Άννα Ευθυμίου και Δημήτη Κούβελα αναμένεται να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κόκκορης, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, ο επιχειρηματίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Μάριος Δράμαλης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, ο αρχιτέκτων και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα, δικηγόρος, η αντιδήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού Φωτεινή Πεσματζόγλου, η ιατρική και φαρμακευτική αντιπρόσωπος Τάνια Κιουμουρτζίδου και η επιχειρηματίας Σμάρω Μανιάτη.
  • Στη Β’ Θεσσαλονίκης, πέραν των εν ενεργεία βουλευτών Θεόδωρου Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη και Δημήτριου Βαρτζόπουλου, υποψήφιοι θα είναι ο επιχειρηματίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς, προϊσταμένη της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Κατερίνα Σιούτα, η ασφαλίστρια Χριστίνα Πλάρα, ο επιχειρηματίας Νίκος Βιδάλης, ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Θεοδώρου, η δημοτική σύμβουλος Πυλαίας – Χορτιάτη Άρτεμις Αγαθοκλέους, η καθηγήτρια ξένων γλωσσών Μαρία Γιαννακοπούλου και η πολιτική μηχανικός Σοφία Λαβασά.
  • Στην Α’ Πειραιώς εκτός από τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη που δεν ξέρουμε εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, σίγουρα θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο οι νυν βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια, ενώ αναμένεται να κατέβουν επίσης η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και κατά πάσα πιθανότητα ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος.
  • Στην Ηλεία αναμένεται να κατέλθει ο Δημήτρης Αβραµόπουλος και ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο εκδότη της «Πατρίδος» Λευτέρης Βαρουξής, ο Νικος Καλάκος και οι νυν βουλευτές Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος.
  • Στην Κορινθία η Μαριλένα Σούκουλη θα διεκδικήσει την έδρα που έχασε στο εκλογοδικείο από τον νυν Κώστα Κόλλια, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης οι νυν βουλευτές Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς.
  • Στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς θα δώσουν πολιτική μάχη ο νυν βουλευτής Παναγής Καππάτος με το γνωστό καθηγητή Ναπολέων Μαραβέγια.
  • Στον νομό Λαρίσης εκτός από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Χρήστο Κέλλα και τη Στέλα Μπίζου που ήδη είναι βουλευτές, μια θέση θα διεκδικήσει και η πρώην υποψήφια δήµαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ∆Ε Χρήστος Καπετάνος.
  • Στη Χαλκιδική μετά την επικείμενη απόσυρση του νυν βουλευτή Γιώργου Βαγιωνά, έδρα θα διεκδικήσουν ο πρώην βουλευτής Ευθύμιος Καρανάσιος και ο ξενοδόχος Γρηγόρης Τάσσιος.
  • Στη Δράμα ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης θα προσπαθήσει να πάρει την έδρα του νυν βουλευτή Κωνσταντίνου Μπλούχου.
  • Στην Καστοριά θα διεκδικήσουν τη μια από τις δύο έδρες του νομού ο νυν βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας με τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
  • Στην μονοεδρική των Γρεβενών μετά την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση λόγω της γνωστής υπόθεσης που τον αφορά, την έδρα του θα διεκδικήσει ο πρώτος επιλαχών του 2019 Θανάσης Σταυρόπουλος.

Οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σύριζα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί μια σημαντική ανανέωση σε πρόσωπα. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι ο Γιάννης Δραγασάκης δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπως προεξοφλούνταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, στις περιφέρεια δηλαδή που είχε κατέλθει και στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε στην εισήγησή του πως τα ψηφοδέλτια του κόμματος αποτυπώνουν «την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Από αυτή λοιπόν την «αμφίπλευρη διεύρυνση» προέρχονται μεταξύ άλλων στελέχη όπως ο πρώην νομάρχης Σάμου, περιφερειακός σύμβουλος και γιατρός Μανώλης Κάρλας που θα είναι υποψήφιος στον νομό, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης (που θα κατέβει στην Κοζάνη), ο πρώην βουλευτής, προερχόμενος από την Λαϊκή Ενότητα Ζήσης Ζάννας (που θα κατέβει στην Πιερία), ο πρώην δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός (που θα κατέβει στις Κυκλάδες), ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος (που θα κατέλθει στην Αχαΐα), η εκπρόσωπος της κοινότητας των Ρομά Μαρία Τζαμπάζη (που θα κατέβει στην Ξάνθη), ο Βορειοηπειρώτης Νίκος Γέργος (που θα κατέβει στον Β3’ Νότιο Τομέα Αθηνών), η εκπρόσωπος του αναπηρικού κινήματος Καίτη Θεοχάρη (που θα κατέβει στην Ανατολική Αττική) και ο αλβανικής καταγωγής πρόεδρος του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «Ορίζοντες» Αντιλιάν Κοτζάι (που θα είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά).

Από τον καλλιτεχνικό χώρο ξεχωρίζουν ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά που θα κατέλθουν αμφότεροι στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου και Άννα Ελεφάντη που θα κατέλθουν στην Α’ Αθηνών και η σκηνοθέτις Τζένη Αρσένη που επίσης θα δώσει τη δική της μάχη στην Α’ Αθηνών. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

ΛΕΣΒΟΣ

Μπουρνούς Γιάννης, βουλευτής

Μαντζαβέλας Αντώνης, δασολόγος

Μοιρασγεντής Δημήτρης δικηγόρος

Νικολάρα Μαρία, πολεοδόμος

Βάσιλα Μυρσίνη, αγρότισσα

ΧΙΟΣ

Μιχαηλίδης Αντρέας, βουλευτής

Βλάτα Αγγελική, 38 χρονών, Πληροφορικός

Νεαμονιτάκης Μάριος, ελεύθερος επαγγελματίας

Πειραντάκου Σέβη, δικηγόρος

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γάκης Δημήτρης, βουλευτής

Καματερός Ηλίας, πρώην βουλευτής,

Κασσάρας Γιώργος, πρώην βουλευτής

Καραγιάννη Χρύσα, διατροφολόγος

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συρμαλένιος Νίκος , βουλευτής

Γλέζος Βασίλης, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού

Μαραγκός Γιώργος, πρώην δήμαρχος Σύρου

Χανιώτη Μαρία, Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Πάρου

ΣΑΜΟΣ

Βαρδαρός Σταμάτης, πρώην Αναπληρωτής Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας

Κάρλας Μανώλης,πρώην νομάρχης Σάμου, περιφερειακός σύμβουλος γιατρός

Δεμερτζή Ελπινίκη, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Σάμου

ΕΒΡΟΣ

Γκαρά Νατάσα, βουλευτής

Βαλαβανίδου Σμάρω, δημόσιος υπάλληλος

Μπέρδου Κατερίνα, 38 ετών δικηγόρος

Δέδογλου Σπύρος, ελεύθερος επαγγελματίας

Μαλτέζος Μενέλαος, λογιστής, Οικονομικό Επιμελητήριο

Τσολακίδης Βασίλης, αρχιτέκτονας

ΔΡΑΜΑ

Ξανθόπουλος Θεόφιλος, βουλευτής

Αβραμίδης Κώστας, δικηγόρος

Καραγιαννίδης Χρήστος, πρώην βουλευτής

Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα, ακτιβίστρια φιλοζωικού κινήματος

Ερημίδου Άννα, αγρότισσα

ΡΟΔΟΠΗ

Χαρίτου Τάκης, βουλευτής

Φερχάτ Οζγκιούρ, οδοντίατρος

Χουσαμετίν Μεμέτ, γιατρός

Γαβρίδου Χριστίνα

ΞΑΝΘΗ

Ζειμπέκ Χουσείν, βουλευτής

Γιαννακίδης Στάθης, πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Κυνηγοπούλου Αθηνά, ελεύθερη επαγγελματίας

Τζαμπάζη Μαρία, εκπρόσωπος κοινοτήτων Ρομά

ΠΙΕΡΙΑ

Σκούφα Μπέτυ. Βουλευτής

Χαιλατζίδου Γνωσούλα, εκπαιδευτικός

Γκούνας Θανάσης, καθηγητής πανεπιστημίου

Ζάννας Ζήσης, πρώην βουλευτής

Ζαρώτης Διονύσης, εκπαιδευτικός

ΗΜΑΘΙΑ

Τόλκας ‘Αγγελος, βουλευτής

Καρασαρλίδου Φρόσω, πρώην βουλευτής

Μαρκούλης Αντώνης, δικηγόρος
Τσαπαρόπουλος Πέτρος, γιατρός

Γιωτάκη Φανή, δικηγόρος

Σαράντη Βαρβάρα, εκπαιδευτικός

ΣΕΡΡΕΣ

Αβραμάκης Λευτέρης, βουλευτής

Καρπουχτσής Κώστας, δικηγόρος

Σαββίδου Ιορδάνα, συνταξιούχος αστυνομικός

ΚΙΛΚΙΣ

Αγαθοπούλου Ειρήνη, βουλευτής

Παναγιωτίδου Μάνια, ιδιωτική υπάλληλος

Δημητριάδης Λεωνίδας, ελεύθερος επαγγελματίας

Παππάς Πέτρος, γιατρός

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Μάλαμα Κυριακή, βουλευτής

Ιγγλέζη Κατερίνα, πρώην βουλευτής

Μουλαγιαννός Λεωνίδας, εκπαιδευτικός

Φωτακίδης Δημήτρης, δικηγόρος

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αμανατίδης Γιάννης, βουλευτής

Γιαννούλης Χρήστος, βουλευτής

Ζουράρης Κώστας, βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, βουλευτής

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος,βουλευτής

Μυλόπουλος Γιάννης, πανεπιστημιακός

Ρόκος Χρήστος, γιατρός

Στυλιανού ‘Αρης, πανεπιστημιακός

Mάρδας Δημήτρης, πανεπιστημιακός, πρώην υπουργός

Νοτοπούλου Κατερίνα, βουλευτής

Μανιάκα Κορίνα, ξενοδοχουπάλληλος

Φουντουκίδου Σοφία, ψυχολόγος , social robotics

Χρυσίδου Έλλη, εικαστικός

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φάμελλος Σωκράτης, βουλευτής

Βασιλειάδης Γιώργος, εκπαιδευτικός

Μουρατίδης Αντρέας, γιατρός

Ραβναλής Δημητρης, εφοριακός

Αυγέρη δώρα, βουλευτής

Βιόλα Κωστή Μακρίνα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, μεταναστευτικής καταγωγής

Γαβανά Μάγδα, γιατρός

Παναγιωτίδου Όλγα, κτηνοτρόφος

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθεριάδου Τάνια, βουλευτής

Εμμανουηλίδης Δημήτρης, πρώην βουλευτής

Καρατσιουμπάνης Γιώργος, οικονομολόγος-διεθνολόγος

Ξουλόγης Φιλήμων, γεωπόνος

Μυρλή Αναστασία, εκπαιδευτικός

Παναγιωτίδου Αθηνά, νηπιαγωγός

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βαρδάκης Σωκράτης, βουλευτής

Ηγουμενίδης Νίκος, βουλευτής

Μαμουλάκης Χάρης, βουλευτής

Αρμουτάκης Γιώργος, πρώην δήμαρχος Φαιστού

Σμπώκος Βασίλης, αγροτοκτηνοτρόφος

Καρούτζου Φαίδρα, δικηγόρος, ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Μακρή Κορνηλία,

Μαρή Μαρία, αρχαιολόγος

ΧΑΝΙΑ

Πολάκης Παύλος , βουλευτής

Σταθάκης Γιώργος, πρώην υπουργός

Αρσενίδη, διευθύντρια ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Βαγιωνάκη Βάλια, πρώην βουλευτής

Μανιμανάκη Κατερίνα, αντιπρόεδρος ένωσης Γιατρών Χανίων

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής

Δουλουμπέκης Θοδωρής, πολιτικός μηχανικός

Μανουσάκη Χρυσούλα, πολιτικός μηχανικός

ΛΑΣΙΘΙ

Θραψανιώτης Μανώλης, βουλευτής

Πετράκη Πελαγία, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην αντιπεριφερειάρχης

Καλαϊτζάκης Μανώλης, δικηγόρος

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Γαλιατσάτος Σπύρος, πρώην αντιπεριφερειάρχης

Φαραντούρης Νίκος, πανεπιστημιακός

Πολλάτου Διονυσία, εκπαιδευτικός

ΛΕΥΚΑΔΑ

Γρηγόρης Σταύρος, γιατρός

Καλού Πάττυ, αρχιτέκτονας, μουσικός

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Αρμένης Γιώργος

Ξένος Σπύρος, κοινωνιολόγος

Μαρούδα Τασία, γιατρός

ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης Αλέξανδρος, βουλευτής

Παγκράτη Δωροθέα-Ελένη, πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών

Πανδή Νικολέτα, φαρμακοποιός

ΑΡΤΑ

Γεροβασίλη Όλγα, βουλευτής

Τσίρκας Βασίλης, δικηγόρος,

Βλάρας Γρηγόρης, δημόσιος υπάλληλος

Μπουραντά Μαργαρίτα, παιδοψυχολόγος

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μπάρκας Κώστας, βουλευτής

Λελοβίτης Πανος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Μάρκου Μαρία, φιλόλογος

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Κάτσης Μάριος, βουλευτής

Γόγολος Γιάννης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στεργίου Άννα, δημοσιογράφος

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τζούφη Μερόπη, βουλευτής

Σουλελέ Λίλα, δικηγόρος

Στέφος Γιάννης, εκπαιδευτικός, πρώην βουλευτής

Αλμπάνης, πρύτανης πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Γρίβας Χρήστος, ΑΔΕΔΥ

Οικονόμου Θανάσης, πρώην βουλευτής

ΗΛΕΙΑ

Καλαματιανός Διονύσης, βουλευτής

Μπαλαούρας Γεράσιμος, πρώην βουλευτής

Παναγιωτόπουλος Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας

Φωτόπουλος Χρήστος, εκπαιδευτικός

Αναστασοπούλου Ζωή, δικηγόρος

Βασιλοπούλου Βίκυ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Βαρεμένος Γιώργος, βουλευτής

Μωραίτης Θάνος, βουλευτής

Καραγκούνης Σταύρος, εκπαιδευτικός

Θεοδωράκης Γρηγόρης, πρώην ΓΓ δημόσιας διοίκησης

Ζαμπάρας Μίλτος, περιβαλλοντολόγος

Παντιώρα Φωτεινή, πρώην ειδική γραμματέας Διαχείρισης Κρίσεων

Τσιμλή Ειρήνη, δημοτική υπάλληλος

ΑΧΑΪΑ

Μάρκου Κώστας, βουλευτής

Παναγιωτόπουλος Αντρέας, γιατρός

Μπάκας Θεμιστοκλής, οικονομικός αναλυτής, στεγαστική πολιτική

Ανδρικόπουλος Αριστείδης, πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ

Γεωργακόπουλος Τάκης, γιατρός

Κυριακόπουλος Γιώργος, εργαζόμενος ΕΦΚΑ

Αναγνωστοπούλου Σία, βουλευτής

Παναγοπούλου Γιώτα, συνδικαλίστρια

Αδαμοπούλου Ελένη, γιατρός

Τσονάκα Αγγελική, μηχανικός

Μαμή Παναγούλα, γιατρός

Στέφου Μαρία, δικηγόρος

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μιχαλάκης Νίκος, γιατρός, πρώην βουλευτής

Αγόρης Κωνσταντίνος, δημοσιογράφος

Βαϊόπουλος Γιώργος, κτηνοτρόφος

Βράτζα Παναγιώτα, πρώην βουλευτής

Κατσαβριά Χρυσούλα, πρώην βουλευτής

Τεντολούρη Αγγελική, νομικός

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Παπανάτσιου Κατερίνα, βουλευτής

Χρυσοβελώνη Μαρίνα, πρώην βουλευτής

Στάχτου Θάλεια, πρόεδρος εργαζομένων Δήμου Βόλου

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, βουλευτής

Αραμπατζής Μπάμπης

Δραμητινός Ματθαίος, γιατρός

Φαδάκης Θανάσης, μηχανολόγος

ΤΡΙΚΑΛΑ

Δριτσέλη Παναγιώτα, πρώην βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα, επιχειρηματίας

Χαρτοπούλου Πέρυ, δικηγόρος

Σιμορέλης Χρήστος, βουλευτής

Τσικρικάς Λευτέρης, μουσικός

Χάϊδος Γιάννης, φαρμακοποιός

ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης Βασίλης, βουλευτής

Καρυπίδης Γιάννης, γιατρός, αντιδήμαρχος Ελασσόνας

Νταής Παναγιώτης, αντιδήμαρχος Λάρισας

Πέκας Απόστολος, πολιτικός μηχανικός

Τσακνάκης Πέτρος, αντιπρόεδρος εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ

Βαγενά Άννα, βουλευτής

Ακριβούλη Ζωή, οικονομολόγος

Μεγαλιού Ερμίνα, ΕΛΜΕ Λάρισας

Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Αρσένη Τζένη, σκηνοθέτης

Βιδάλη Σοφία, καθηγήτρια πανεπιστημίου, εγκληματολόγος

Ελεφαντη ‘Αννα , ηθοποιός

Κανελλοπουλου Μαρία, ηθοποιός

Έτοιμες εδώ και καιρό οι λίστες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Πασόκ

Στη Χαριλάου Τρικούπη οι λίστες με τα ονόματα είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έτοιμες εδώ και καιρό, ωστόσο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και η αλλαγή του αριθμού των βουλευτικών εδρών σε μια σειρά από περιφέρειες, ανάγκασε την ηγεσία να προβεί σε κάποιες διορθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Α’ Αθήνας εκτός από τον νυν βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη αναμένεται να είναι επίσης υποψήφιοι ο Παύλος Γερουλάνος, η Ρωξάνη Μπέη – Καραμπότσου (κόρη του πρώην υπερνομάρχη Δημήτρη Μπέη), ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Γιώργος Γιάνναρος.

Στον Β2’ Δυτικό Τομέα της Αθήνας πέραν της νυν βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου, υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ενώ στον Β3’ Νότιο Τομέα Αθηνών, εκτός από την νυν βουλευτή Τόνια Αντωνίου, θα κατέβουν υποψήφιοι ο Παύλος Χρηστίδης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης και κατά πάσα πιθανότητα ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.

Όσον αφορά τον Β1’ Βόρειο Αθηνών, που εκλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, στη μάχη του σταυρού θα κατέλθουν ο Παναγιώτης Βλάχος, η Κατερίνα Μπατζελή, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Έφη Χαλάτση, ενώ στην Ανατολική Αττική θα διεκδικήσουν μια θέση στο Κοινοβούλιο ο πρώην γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Σμέρος, η Βάσια Αναστασίου και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Όσον αφορά τη Δυτική Αττική, θα δούμε και πάλι να θέτει υποψηφιότητα ο γνωστός δημοσιογράφος και πάλαι ποτέ παρουσιαστής ειδήσεων, Δημήτρης Στάμου.

Στην δε Α’ Πειραιά θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του ο δικηγόρος Βασίλης Κατσαφάδος, καθώς επίσης και ο Ανδρέας Βροντάκης με τη Μάρα Κουκουδάκη, ενώ στη Β’ Πειραιά (που το κόμμα δεν είχε έδρα στις εκλογές του 2019) θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη και Μικρασιάτης τρίτης γενιάς.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα δούμε εκ νέου τον Χάρη Καστανίδη αλλά και την Πέννυ Δαλαμπούρα, τον Αντώνη Σαουλίδη και τον Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ για την ίδια εκλογική περιφέρεια προαλείφεται και η τομεάρχης Εθελοντισμού και πρώην τηλεπαρουσιάστρια, Κατερίνα Λάσπα. Τέλος στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα κατέβει φυασικά και πάλι ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης καθώς επίσης ο Θανάσης Γλαβίνας και ο Κώστας Πετρίδης.

Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα είναι και το τελευταίο που θα κλείσει και το διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Σε αυτό αναμένεται να δούμε να φιγουράρει το όνομα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή, της νομικής συμβούλου Ελένης Χρονοπούλου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου.