Στη φυλακή θα παραμείνει για τους δύο επόμενους μήνες η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισής της. Υπό κράτηση παραμένουν επίσης ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Μαρκ Ταραμπέλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Σβεν Μαρίν ενώ ζήτησε και η ίδια η κ. Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και την προσωπική της ζωή.

Εστίασε στο ότι είναι μητέρα και ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της, και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το παιδί της.

Μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έγινε γνωστό ότι πλέον υπάρχει και νέα κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.

Νωρίτερα ο Βέλγος συνήγορος τής κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί, γνωστό και ως «ο δικηγόρος του διαβόλου», δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της» ανέφερε ο κ. Μαρί.

Στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης των βελγικών αρχών, ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος της Εύας Καϊλή έκανε γνωστό πως αν και σέβεται την απόφαση θα ασκήσει έφεση. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Εύα Καϊλή εκτός από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι και μητέρα «Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση αύριο».