Αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην Εύα Καϊλή μέσω του Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι το ένταλμα σύλληψης της Ελληνίδας ευρβουλευτού που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ.

Το επίσημο έγγραφο φέρει ημερομηνία 09/12/22 και αναφέρεται σε ένα δίκτυο, του οποίου εγκέφαλος ήταν ο Παντσέρι.

Στη δεύτερη σελίδα του εγγράφου αναφέρεται: «H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο».

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κυρία Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κυρία Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει”» σημειώνεται στην Τρίτη σελίδα του εντάλματος σύλληψης της κυρίας Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή Τύπο, η «Ολλανδέζα» είναι μια Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία δεν μιλούσε υπέρ του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο Τζιόρτζι ζητούσε από την Εύα Καϊλή να σταματήσει τις επαφές μαζί της.