Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές.

Στη Χαριλάου Τρικούπη οι λίστες με τα ονόματα ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έτοιμες εδώ και καιρό, ωστόσο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και η αλλαγή του αριθμού των βουλευτικών εδρών σε μια σειρά από περιφέρειες, ανάγκασε την ηγεσία να προβεί σε κάποιες διορθώσεις. Τα ονόματα ανά περιοχή έχουν ήδη πάρει τη συγκατάθεση από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη και τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Ευάγγελο Αργύρη ο οποίος πέρασε από «κόσκινο» εκατοντάδες βιογραφικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Α’ Αθήνας εκτός από τον νυν βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη αναμένεται να είναι επίσης υποψήφιοι ο Παύλος Γερουλάνος, η Ρωξάνη Μπέη – Καραμπότσου (κόρη του πρώην υπερνομάρχη Δημήτρη Μπέη), ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Γιώργος Γιάνναρος. Στον Β2’ Δυτικό Τομέα της Αθήνας πέραν της νυν βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου, υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ενώ στον Β3’ Νότιο Τομέα Αθηνών, εκτός από την νυν βουλευτή Τόνια Αντωνίου, θα κατέβουν υποψήφιοι ο Παύλος Χρηστίδης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης και κατά πάσα πιθανότητα ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.

Όσον αφορά τον Β1/ Βόρειο Αθηνών, που εκλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, στη μάχη του σταυρού θα κατέλθουν ο Παναγιώτης Βλάχος, η Κατερίνα Μπατζελή, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Έφη Χαλάτση, ενώ στην Ανατολική Αττική θα διεκδικήσουν μια θέση στο Κοινοβούλιο ο πρώην γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Σμέρος, η Βάσια Αναστασίου και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος. Όσον αφορά τη Δυτική Αττική, θα δούμε και πάλι να θέτει υποψηφιότητα ο γνωστός δημοσιογράφος και πάλαι ποτέ παρουσιαστής ειδήσεων, Δημήτρης Στάμου. Στην δε Α’ Πειραιά και Νήσων θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του ο δικηγόρος Βασίλης Κατσαφάδος, καθώς επίσης και ο Ανδρέας Βροντάκης με τη Μάρα Κουκουδάκη, ενώ στη Β’ Πειραιά (που το κόμμα δεν είχε έδρα στις εκλογές του 2019) θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη και Μικρασιάτης τρίτης γενιάς.

Στη δε Α’ Θεσσαλονίκης θα δούμε εκ νέου τον Χάρη Καστανίδη αλλά και την Πέννυ Δαλαμπούρα, τον Αντώνη Σαουλίδη και τον Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ για την ίδια εκλογική περιφέρεια προαλείφεται και η τομεάρχης Εθελοντισμού και πρώην τηλεπαρουσιάστρια, Κατερίνα Λάσπα. Τέλος στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα κατέβει φυασικά και πάλι ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης καθώς επίσης ο Θανάσης Γλαβίνας και ο Κώστας Πετρίδης.

Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα είναι και το τελευταίο που θα κλείσει και το διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Σε αυτό αναμένεται να δούμε να φιγουράρει το όνομα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή, της νομικής συμβούλου Ελένης Χρονοπούλου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου.