Η παραφιλολογία για το ποιοι θα παραβρεθούν από τον πολιτικό κόσμο στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών, δίνει και παίρνει με κάποιους βουλευτές να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα παραστούν και κάποιους άλλους να το αφήνουν ανοικτό.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, δεν έχει θέσει κανένα «απαγορευτικό» σε όσους θέλουν να μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας ή στο Τατόι.

Αίσθηση, προκάλεσε χθες η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν έχει εκφράσει πρόθεση να παραστεί, αλλά τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες. Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού».

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, θα δούμε αρκετά γαλάζια και όχι μόνο, στελέχη που είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε γιατί είχαν οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα περάσουν το κατώφλι της Μητρόπολης.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την οποία συνδέουν προσωπικοί δεσμοί με την οικογένεια καθώς ο τέως Βασιλιάς ήταν στενός φίλος του πατέρα της αλλά και νονός της, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραστεί για να τον αποχαιρετήσει. Αντίστοιχους δεσμούς με την οικογένεια του εκλιπόντος έχει και ο Παύλος Γερουλάνος καθώς ο πατέρας του, Μαρίνος, είχε θητεύσει σε διάφορες θέσεις (γραμματέας, αυλάρχης και τελετάρχης) δίπλα στον τέως Βασιλιά ή τον πατέρα του, Παύλο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό (OPEN) ότι θα πάει στην κηδεία, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά να παρίσταται. Ακούγεται επίσης το όνομα του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρη Βαρτζόπουλου αλλά και άλλων οι οποίοι ενδέχεται να παραστούν αλλά όταν ερωτώνται κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελετή θα είναι παρούσα η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου.

Το παρόν στην κηδεία θα δώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης εκ μέρους της Εθνικής Δημιουργίας.