Συμπαγής και συντεταγμένη προχωρά η κυβέρνηση το έργο της επιχειρώντας να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ξεκινήσει μέχρι την ώρα της κάλπης αλλά και με ορίζοντα μιας δεύτερης τετραετίας. Και μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να κρατά ψηλά το θέμα των παρακολουθήσεων στηριζόμενη και σε νέα δημοσιεύματα, ωστόσο η επιλογή του πρωθυπουργού να μιλήσει χθες σε κομματικό ακροατήριο στη Δυτική Αθήνα έχοντας πλάι του και τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη – του οποίου εμπλέκουν το όνομα σε παρακολούθηση της ΕΥΠ- δείχνει ότι μετά και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, η Ηρώδου του Αττικού στόχο έχει να σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει στο επίμαχο θέμα, αφήνοντας τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να αλλάξει σελίδα εστιάζοντας στην οικονομία, την ενεργειακή κρίση, την άμυνα και την ασφάλεια.

Στο πρώτο μεγάλο μέτωπο της οικονομίας κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι στόχος είναι να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για να μειωθεί το αποτύπωμα της ακρίβειας στους πολίτες, ενώ παράλληλα με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον προσεχή Μάιο αλλά και τη στήριξη των ανέργων – 68.000 νέες θέσεις εργασίας από τη ΔΥΠΑ– έμφαση δίνεται και στην κοινωνική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο πρωθυπουργός στις 12:00 θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Στέγαση και εργασία για τους άστεγους», ενώ νωρίτερα θα μιλήσει κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Δήμο Αθηναίων της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα, η οποία αποτελεί την πρώτη επίσημη Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Ελλάδα που υλοποιεί δράσεις ένταξης στην αγορά εργασίας και ομαλής ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία.

Παράλληλα, μεγάλο βάρος δίνεται από την κυβέρνηση στη στεγαστική πολιτική για τους νέους, καθώς με το νέο νομοθέτημα θα μπορεί να επιδοτηθεί ένα στεγαστικό δάνειο, ώστε η δόση του να είναι τελικά μικρότερη από το ενοίκιο που θα πλήρωνε ο ενοικιαστής, ενώ θα δοθούν έξυπνα κίνητρα σε όσους έχουν κλειστά και μη αξιοποιήσιμα ακίνητα – διαμερίσματα για να ανακατασκευαστούν και να μπουν περισσότερα σπίτια στην αγορά, προκειμένου να πέσουν οι τιμές, καθώς θα αλλάξει η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Έναν βασικό ακόμη άξονα στην κυβερνητική πολιτική αποτελεί η ασφάλεια και η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επενδύει στις Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίζοντας την αποτρεπτική δυνατότητα της Ελλάδας και στέλνοντας μήνυμα στον εξ Ανατολών γείτονα ότι αφενός υπάρχουν ισχυρές συμμαχίες π.χ. με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και αφετέρου θωρακίζεται αποτελεσματικά η χώρα. «Επενδύουμε στην άμυνά μας αλλά θέλουμε και εγχώρια προστιθέμενη αξία. Δεν γίνεται να μην έχουμε ναυπηγεία, όπου θα μπορούμε να επισκευάσουμε και να αναβαθμίσουμε τα πλοία μας, όπως παραδείγματος χάρη είναι η αναβάθμιση των φρεγατών MEKO, η οποία πρέπει να γίνει και θα γίνει στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.